måndag 18 april 2011

Vardagskvällsmat

Så var det måndag igen och jag kan inte direkt säga att inspirationen flödar. Däremot är det påsklov på fritids och solen har lyst på oss hela dagen, så humöret är det inget fel på.

Barnen ville äta glass i solen när jag hade hämtat dem från förskolan. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt så vi gjorde en lite kompromiss. Vi tog kvällsmaten i solen och sen fick de varsin glass till efterrätt i trädkojan. Jag brukar inte förespråka onyttigheter mitt i veckan men en måndag som denna hade jag lite svårt att säga nej.

Så vad slängde jag ihop för kvällsmat idag då? Måndag som det är så fick det bli något snabbt och smidigt. Jag hade varken planerat eller förberett något. Knappt öppnat kylen sen i lördags morse faktiskt. Men efter lite inventering hittade jag en falukorvsbit i kylen och sonen hittade gräslök i trädgårdslandet.
Det är något speciellt med "barnplockad" gräslök. När han kom in med den hade jag redan börjat göra mackorna. Men jag tycker det blev ganska bra med gräslök som extra krydda och dekoration på falukorvsminimackorna.
Falu råg-Rut och falukorv funkade finfint ihop.
Lite fruktspett fick det bli också, för att täcka in den delen av kostcirkeln. Och för att det är så gott.

Efter kvällsmaten tog jag stavarna (ja, håna mig gärna, jag hade gjort detsamma för några år sedan) och gick en timmes promenad i skogen med en granne. Förhoppningsvis kommer det bli ett återkommande inslag på måndagar nu när husmorsgymnastiken tar sommaruppehåll i maj.

Nu får det bli lite lugnare aktiviteter fram tills läggdags. Kanske skulle gå och kolla till mina odlingar. De frön som grott och vågat sig upp är tomat, blomkål, basilika, dill och några stackars små persiljekvistar. Vitlöken bara luktar vitlök i hela rummet men det syns inget över jordytan. Purjolöken visar inte något livstecken alls. Gräslöken blev bara några tunna strån, men det har vi ju gott om ute så jag slängde faktiskt dem och använde krukorna till att skola om tomatplantor i.

Ha en fin kväll!

6 kommentarer:

Madde sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det. Härlig kvällsmat med fruktspett och allt :-)
Ja visst är bebisfötter fantastiskt vackra och söta :-)

Barnens Hjältar sa...

det var jag ovan (barnens hjältar)

Remsan sa...

Det är ju bara så att glass och sol hör ihop ;-) Mysigt att dessutom kunna äta den i trädkojan.

Barnens Hjältar sa...

Jo men det var så vi märkte på sonen att han är vänsterhänt. Att han bytte hand med skeden hela tiden.
De väljer sin rätta hand ganska tidigt tror jag för han har haft vänster hela tiden.
Tack tack, tröjan är min förenings föreningströja. Min ordförande har designat och tagit fram den :-)

Ha en fin tisdag nu!

Maria i Falkenberg sa...

Trädkojan är ju så suveränt fin! Jag undrar om N och N vill höra "Trädkojan" av Gillian Cross?
Kramar :)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Ha en riktigt skön Påsk.
Vi får hoppas att vi får det varmt och skönt så vi kan vara ute.
kram Anette