måndag 11 april 2011

Pizzapajmuffins eller nåt

På måndagar måste maten fixas fram snabbt. Helst på 20 minuter eller mindre. Så barnen inte hinner bli för trötta innan det är dags att äta. Ofta blir det mackor eller något som jag förberett dagen innan. I dag blev det en slags pizzainspirerade muffins gjorda på smördeg. Jag tog fram smördegsrullen ur frysen igår i hopp om att jag skulle komma på något enkelt att göra med den under dagen. När jag satte mig i bilen på väg hem från jobbet fick jag idén. Inte speciellt glamouröst och eventuellt inte så nyttigt men däremot snabbt, smidigt och enkelt.
Ansibeckis pizzapajmuffins (12 st)
1 rulle tinad smördeg + lite mjöl
2 msk tomatpuré
1/2 dl riven ost
4-5 skivor kassler, i strimlor
Pizzakrydda
Ev. ett uppvispat ägg till pensling + sesamfrön

Kavla ut smördegsarket lite. Använd lite mjöl om det behövs. Lägg arket på en muffinsplåt och skär försiktigt ut kvadrater runt hålen. Tryck ner kvadraterna i formarna. (Här penslade jag med ägg, strödde på sesamfrön och ställde in i ugnen. Men det var mest för att jag inte bestämt riktigt vad jag skulle ha i. Och för att jag hade lite bråttom. Det går förmodligen lika bra att göra iordning allt först och sätta in i ugnen sen). Klicka i tomatpuré med en tesked och bred ut lite i botten. Strö på pizzakrydda, riven ost och strimlad kassler. Gratinera i 225oC i ca 20 minuter eller tills allt är varmt och har fått lite färg.

Jag vet inte om sesamfrön passar till denna rätten egentligen. Men jag tycker det är så gott och så har jag läst någonstans att det ska va väldigt nyttigt också. Fyll pizzapajmuffinsen med något du gillar. Det jag fyllde dem med idag var vad vi råkade ha hemma. Ännu godare för mina smaklökar hade det varit med pesto, soltorkade tomater, mozzarella och pinjenötter som i mina filodegsmuffins. Men då hade det bara varit jag som ätit och det var ju inte riktigt syftet med denna måltiden...

Hur som helst så avnjöts den i trädgården. Vilket härligt vårväder det har varit idag! Mer sol och värme åt folket!

Nu blir det soffläge för mig. Jag har varit ute och gått en timme i skogen med dottern i vagnen så jag tycker att jag kan vara värd det.

Ha en bra kväll!

4 kommentarer:

Emilia sa...

Låter gott - och härligt att äta ute!

Anonym sa...

Hej hej!! Testar ifall jag kan lämna en kommentar ;)

Barnens Hjältar sa...

Tack! Ja jag hoppas att det var tillfälligheter med två skriknätter men vi får avvakta och se :-)
Hoppas allt är bra med er :-)

Barnens Hjältar sa...

Tack :-)
Ja jag sprang på shock när jag var i dotterns ålder med. Nu får jag njuta av hennes stil istället för att ta den själv ;-)
Hoppas allt är bra, låter som det är mycket nu?
Kram kram