lördag 12 mars 2011

Som man sår får man skörda...?

I dag har jag satt vitlök och sått frön. Jag kan inte direkt skryta med att jag kan någonting om sådd. Däremot är tanken på att kunna skörda olika örter och grönsaker till sommaren väldigt lockande. Vitlöken skulle visst varit i jorden redan i höstas men jag satte den nu ändå. Vi får väl se om det gror och om jag lyckas hålla plantorna vid liv... Med lite tur och om jag inte glömmer bort att ta hand om dem så kommer jag att kunna njuta av egenodlade tomater, blomkål, gräslök, dill, basilika, purjolök, vitlök och sallat. Jag har också frön till morot och palsternacka men de tänkte jag så lite senare direkt i trädgårdslandet. Om jag nu orkar att rensa bort allt ogräs först...
I övrigt så har denna dagen gått i ett väldigt långsamt tempo. Ett trevligt fikabesök livade upp stämningen och nu är det dags för läggning av barn. Senare blir det nog en halvtimmes träning och efter det tv-soffan. Men efter en snabbtitt på tv-tablån lutar det åt att det blir en dvd-film som får stå för underhållningen.

Ha en bra kväll!

8 kommentarer:

ejja sa...

Hallojs min vän! Mycket bra idé av min bror du! Och det behövs ingen camping, det löser vi på ett eller annat sätt! Det skulle vara jätteroligt! Jag åker med största sannolikhet upp till norr den 30 juni och är nog borta i 4 veckor. Men innan eller efter fungerar utmärkt! :D Skoj skoj!

Kram!

Maria i Falkenberg sa...

Jag hoppas att du lyckas med odlingen! Förra året köpte jag en planta jordgubbar och en basilikaplanta och pappa säger att ingen har överlevt. :(

Henrik Olsson sa...

Sånt har jag länge funderat på att göra, men jag har verkligen inga gröna fingrar - eller tålamod för sånt! :S

Här fanns en gång ett trädgårdsland på tomten, men just nu gapar ett stort hål där i väntan på att en pool ska gjutas... :P

Sv: Ja, vissa saker måste man säga oftare!

Barnens Hjältar sa...

Det är så himla kul att odla eget, vi har gjort det ett par somrar i rad och det blir riktigt gott. Jag har fått lära mig att inte odla ALLT, utan bara det vi äter :P Man vill så mycket!
På sätt och vis var det bra med gallsten för han fick sig verkligen en tankeställare. Han behöver bli av med ganska mycket övervikt och detta fick honom att skippa all onyttig mat!

Barnens Hjältar sa...

Ja faktiskt är snön borta. Det hänger kvar en del is i slänter som sagt men snön är borta vilket är skönt.
Sådde lite krasse med, det doftar i hela köket om fröna :P men det är gott på macka ;-)
Ha en fin start på veckan nu!!

Remsan sa...

Jag har inte försått plantor på ett par år. Jag lyckas alltid sätta ut dem för tidigt så de dör. Men det blir finfin skörd av köpta plantor också (måste jag ju intala mig, ha ha). Det viktigaste är att det finns lite att skörda. Älskar den kommande tiden när allt ska växa och slå ut.

Helenas Hem sa...

Roligt!!! :) Hoppas att det blir mycket att skörda.
KRAM

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Själv har jag inte direkt gröna fingrar, men jag borde försöka få sambon att börja med sånt här!! :P

Sv: Ja, jag kommer att blogga så gott det går! Täckningen är ganska dålig för mobila bredband - men ett snabbt sms till sambon leder till att bloggen uppdateras regelbundet :)

Men det är ju över ett år dit!