fredag 1 april 2011

Ännu mera växtlighet

Nu har de flesta fröna jag sådde för ett tag sedan börjat gro och kommit upp en liten bit ovan jord. Bäst att fotografera dem, tänkte jag, för man vet aldrig hur länge jag klarar att hålla plantorna vid liv. Förra året sådde jag tomatfrön men alla plantor vissnade innan jag hann sätta ut dem i växthuset.
Tomat
Blomkål
Basilika
Dill
Det jag gjort annorlunda i år är att jag har satt alla krukor på fat eller brickor så att jag kan vattna underifrån. Detta hoppas jag kommer hjälpa mig att hålla plantorna vid liv.

Och så ett foto på gårdagens kvällsmat. Köttbullar med kaneldoftande tomatsås, efter recept från Paulúns GI-mat. Jag serverade med pasta i stället för ris som var föreslaget i boken. Tomatsåsen passade perfekt till köttbullarna och det smakade ljuvligt gott!
I kväll var det tänkt att vi skulle äta falafel som fredagsmys. Redan nu känner jag på mig att det kommer bli mackor i stället. Vi har haft besök av en god vän och hennes barn idag och det har varit full rulle här. Väldigt roligt men nu är jag lite trött. Dessutom är alla ytor i köket fulla av disk, leksaker, kokböcker, tomma förpackningar, burkar, saker som jag handlade igår och inte orkade ställa in i skåpen och säkert en massa andra saker som inte syns i röran. Städningen av detta låter jag nog vara tills i morgon. Fredagsmys med mackor i ett stökigt kök funkar det med!

Hoppas ni alla får en riktigt mysig fredag, på vilket sätt ni nu väljer att mysa till det!

2 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Kul att du är med och gissar :-)
Jag har precis gjort tomatsoppa med risoni. Det var sådär. Tunnbröd med rivost, dijonsenap och ruccola emellan steekt i stekpannan var desto godare ;-)
Ha en fin lördag!!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Jag får nog läsa lite trädgårdsböcker och kolla vad jag ska förodla för något som jag ska ha senare i mitt nya trädgårdsland.
Det är tårtpapper och det var svårt att få tag i för nåt år sen , men nu finns det åter på ICA.
Kram Anette