söndag 24 april 2011

En påsk utan röst

På väg i bilen igen. Denna gången hemåt. Har fortfarande ingen röst. Eller idag kommer det i alla fall ut något slags ljud när jag försöker prata, till skillnad från igår. "Har mamma tappat brösten?" frågade dottern förvånat när gubben förklarade för syrran att jag tappat rösten. Nej, så illa var det ju faktiskt inte.

Här kommer lite bilder från vårt påskfirande i ett sommarsoligt Örebro.
Syrrans dotter trillade med cykeln in i ett buskage och där hittade vi en skrämd and som ruvade på sina ägg. Ingen blev dock skadad och anden vågade sig tillbaks till äggen när allt lugnat sig.
När jag var liten hade mamma och pappa en tavla med ordspråket "God prat sparer mat". Men efter denna helgen får jag nog säga tvärtom. Maten blev god och jag åt alldeles för mycket. Däremot har jag ju inte pratat något. Kanske var det därför jag åt hela tiden. Pratet fick de andra stå för. Men det där med att äta för mycket var jag nog inte ensam om ändå...
Denna enkla salladen med paprika, körsbärstomater och sockerärtor var barnens favorit.
Grillspetten fick bli grillade i ugnen. Vi hade missat att förbereda någon utegrill men ingen var ledsen för det. Det smakade bra ändå och alla var på bra humör.I stället för att stå och passa på och vända grillspett så blev det mer tid för lek med barnen och slappande i solen på gården.
Jag lyckades faktiskt reparera den trasiga chokladtårtan. Med lite grädde, choklad och smartieskarameller på ser den riktigt smaskig ut. Och det var den också. Jag har tillfälligt hävt mitt sockerförbud över påskhelgen så jag tog faktiskt en bit. Riktigt smaskigt var det! Barnen föredrog fruktspetten och de var inte så dumma de heller.

Det enda som var tråkigt är att jag var tvungen att kommunicera via tecken eller kollegieblock och penna. Som tur är gillar jag att laga mat, så jag stod en hel del i köket och fixade med den. Mer om maten kommer här i bloggen framöver.

Nu ska jag försöka undvika att smälta bort.

Hoppas ni också haft en trevlig påsk!

2 kommentarer:

Emilia sa...

Tack för all god mat och trevligt sällskap - vi har fortsatt kalasa på rester ;)

Barnens Hjältar sa...

Vad jobbigt med rösten, du får gå till läkaren om det inte går över. Så det inte skadar stämbanden eller något. Vad gott allting ser ut, vi har med ätit en himla massa :P Det har nog det flesta gjort :-)
Jag tänkte försöka mig på ett sockerförbud jag med. Vår yngste son har problem med maten. Han känner inte när han är mätt och går och trycker i sig mat och gott så fort han får en chans och det börjar synas på honom nu. Jag har köpt hem en massa frukt och grönsaker och riskakor och sagt att det är OK men ett tu tre står han med en massa annat om man inte har koll. Vi skall träffa en dietist i veckorna som skall hjälpa oss. Jag är ganska övertygad om att det hänger ihop med hans diagnoser men man vet ju aldrig.

Ha det gott!!