måndag 21 februari 2011

Lilla rummet

Tänkte visa hur det ser ut där jag vanligtvis sitter och bloggar. Vi kallar rummet för "Lilla rummet". Det kan ha varit skafferi någon gång för längesedan men har också fungerat som ett litet sovrum när min svärmor var yngre. När gubben var liten stod det en kökssoffa där inne. Enligt vad han minns så bytte han och hans bror om till ytterkläder där.

När vi flyttade in i huset låg lilla rummet vägg i vägg med "Kvisten" (ett litet utbygge med groventré och källare). Men eftersom det var så dåligt byggt rev vi det och byggde ut på hela bredden av huset i stället. Dörren till kvisten fanns i köket men när vi gjorde om satte vi igen den och flyttade dörröppningen till lilla rummet i stället. Läs mer om kvisten och utbygget här.

I det nya utbygget ryms vårt nya kök, en ny groventré och ett vedrum. Innan vi började använda den nya groventrén använde vi lilla rummet till vedrum. Lite annat bråte hamnade också där... Så här såg det ut:
När vi började använda den nya groventrén och det nya vedrummet blev lilla rummet mer som ett genomgångsrum. Vi satte dit ett gammalt skrivbord och så hade vi fått ett litet arbetsrum.
Tapeterna och heltäckningsmattan blir ett senare projekt. Jag är i alla fall nöjd med att tapeterna är vita.
Här är gubben i full gång med att göra färdigt nya groventrén. Sonen är på väg från groventrén in i köket via lilla rummet. Jag har tänkt lägga upp lite bilder från nya groventrén men jag tänkte att jag skulle städa där först. Får se om jag omvärderar den ambitionen eller om jag tar tag i mig själv och faktiskt städar där snart...

Ha en fin kväll!

2 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

En mysig liten hörna med mycket potential :)

Sv: Ja, papper och penna är ett måste! :)

Ha en fin dag

Helenas Hem sa...

Hejhej sötis! Hur går det med din lite nyttigare vecka då? BRA hoppas jag! :) Själv funkar det bra att avstå frestelser, men jag vet inte om det kommer att märkas på vågen! ;)

ÅH så mysigt!!!! Älskar gamla hus med alla dessa vrår och historia såklart.
KRAM