söndag 13 februari 2011

Rosa rummet - före

Just nu sitter jag i bilen på väg till en släktträff i Falkenberg. Min farbror fyller 60 och det måste ju firas. Det ska bli kul att träffa släktingarna igen, speciellt kusinerna och deras barn. Det var faktiskt väldigt längesen jag såg några av dem och en del små har jag aldrig träffat.

Jag trodde inte det skulle bli något bloggande idag men sen kom jag på att jag kan ju skriva några rader i bilen. Efter en inventering av fotona i datorn kom jag fram till att ämnet får bli rosa rummet.

Rosa rummet var det rum som senast var omgjort när vi flyttade in i huset. Någon gång på 80-talet gjordes det om till ett "vanligt" rum från att ha varit inrett som kök. Taket höjdes, rummet fick nya tapeter och en rosa heltäckningsmatta lades in (därav namnet "Rosa rummet").

Det var det första rummet i huset jag kände att jag trivdes i. Kanske för att takhöjden var lite högre än i de andra rummen. Från början sov vi där och jag minns fortfarande hur jag på kvällarna låg och tittade på det fina taket och lyssnade på den underbara tystnaden (och mitt pip i öronen som jag aldrig hörde när vi bodde i stan).

När vi inredde rummet hade vi inte direkt någon tanke om hur det skulle se ut. Vi tog de möbler vi hade och gjorde ett kombinerat tv-rum och gästrum.

Nu har vi köpt en ny soffa och jag har börjat fundera lite över inredningen i rummet. Troligtvis blir det en second hand-runda inom en snar framtid. När det är färdigt och när hela soffan blivit levererad kommer foton på det. Tills dess får ni nöja er med hur det såg ut innan den nya soffan kom.

Soffan har minst två av våra vänner haft innan oss, bordet är från second hand och fåtöljen från Ikeas fyndhörna. Det är en sån med en spak så man kan fälla ut delen under fötterna och ligga i den. Inte så snygg men väldigt skön!
Ja, vi har faktiskt tjock-tv fortfarande. Köpt på annons på Blocket.se för några hundralappar. "Tv-möbeln" stod i hallen när vi flyttade in. Vi kapade benen lite på den och den funkar bra till vår stora tv. Eventuellt kommer den att bytas ut beroende på vad det blir för andra möbler som köps in. Tv:n behåller vi nog ett tag till!

2 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Se där, du har besökt storstan idag!

Hoppas att du hade det trevligt! :)

Sv: Ja, man kan börja ana våren, men fortfarande är det ett tag kvar - men ju mer snö som försvinner desto gladare blir jag! :P

Barnens Hjältar sa...

Ja men det är skitbra med tjock-TV. Vår stora fina platt-TV har precis gått sönder. Gissa vad vi använder medan vi väntar på att få den på lagning? Jo, vår gamla tjock-TV :-)
Jag är glad att du gillade boken, tack för du meddelade detta :-)

Kram