lördag 26 februari 2011

Black eyed peas

Sitter vid datorn och lyssnar på I gotta feeling med Black eyed peas. Inte min musik egentligen men jag kom att tänka på dem när jag la black eye-bönor i blöt igår kväll. Och denna låten gillar jag faktiskt av någon anledning (kan jag ha blivit hjärntvättad eftersom den gått en hel del på radio för ett tag sedan?).
På första bilden har jag precis lagt bönorna i blöt och på den andra är de precis färdigkokta. Jag brukar lägga i några lagerblad och vitlöksklyftor i kokvattnet. Då tar bönorna lite smak och blir extra goda. När de är färdigkokta kyler jag dem i vattenbad och lägger dem sedan utspridda i en stor påse i frysen. När de blivit nedfrysta lägger jag över dem i en burk. På det sättet klibbar de inte ihop och jag kan ta fram precis så mycket bönor jag vill ha.

Jag försöker ju undvika att slänga mat så både till lunch och till kvällsmat i går blev det rester från torsdagens middag. Quinoabiffarna och rotfrukterna hamnade i matlådor i frysen så de får avnjutas någon annan dag. Till lunch gjorde jag visserligen korv och potatismos men både sonen och jag valde bulgursallad och bönor i stället för mos. På kvällen åt vi mackor med lite extra lyxigt pålägg.

I kväll ska jag till en liten stad och bowla med ett gäng tjejer från bygden häromkring. Jag vet inte när jag höll i ett bowlingklot senast men det ska bli jättekul. Tacobuffé skulle det visst vara också. Jag tror det är bra för oss mammor att komma iväg lite och träffas utan barn. Så man får tänka färdigt tankarna, säga färdigt meningarna och inte ha ansvar för någon annan än sig själv för en gångs skull.

Ha en riktigt trevlig lördagskväll kära vänner!

I gotta feeling...

That tonight's gonna be a good night :)

3 kommentarer:

Susann sa...

vilka härliga mackor :)
hoppas det är ok att jag kikar in och önskar en trevlig kväll :)

Barnens Hjältar sa...

Gud vad duktig du är, jag känner att jag lägger ner alldeles för lite tid på mat. Blir tyvärr en del halvfabrikat här.
Ingen mer än jag gillar bönor heller.
Sv: Ja då vet du vad du har att se fram emot när barnen är större :-)

Susann sa...

kikar in och Önskar dig en toppendag
Kram