onsdag 2 mars 2011

VAB-dag

I dag är jag hemma med barnen. Båda har haft feber och är lite hängiga och krassliga. Dottern var sjuk hela helgen, frisk i måndags men blev sjuk igår igen. Suck. Men det är väl så det är att vara småbarnsförälder.
Dottern degar och sonen har teaterföreställning med trumsolo. Barnen fick play doh-lera i julklapp. Annars brukar jag göra egen. Väldigt enkelt faktiskt.

Recept på egen play doh-lera
4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun (eller citronsyra)
5 dl kokande vatten
3 msk matolja

Blanda de torra ingredienserna. Slå över kokande vatten och olja och rör ihop till en deg. Arbeta sist in några droppar valfri karamellfärg. Låt svalna innan barnen får leka med den. Förvara i plastpåse eller burk med lock i kylen.

När jag ändå är hemma passar jag på att göra sådana trevliga saker som att tvätta (med tvättnötter givetvis) och att rengöra strömbrytaren till utebelysningen, som kommer att lysa upp vår framtida altan utanför köket. Det var inte en dag för tidigt. Inte konstigt att den blir flottig egentligen, den är ju precis jämte spishällen...
Eftersom vi har en altandörr jämte spishällen, ville vi inte att det skulle bli för lite utrymme att gå på när man ska gå ut och in varma sommardagar. Så vi lät det bli en bit vägg efter att spishällen slutat och fram till dörrposten. Det hade nog inte blivit så snyggt att fortsätta med kakel den lilla biten. Men tapeten, som inte är en kökstapet egentligen, skulle inte ha klarat allt stänk ifrån matlagningen. Lösningen blev att måttbeställa plexiglas och skruva upp. Tittar du noga på bilden så ser du var plexiglasskivan slutar i nederkanten.
Vi använde även plexiglas ovanför arbetsbänken, eftersom vi ville ha tapet där och inte kakel. Det hade varit jättesvårt att bestämma var kaklet skulle börja och sluta. Sen gillade vi tapeten så mycket, så varför inte ha tapet där också?

Den uppmärksamme ser att jag använde en gammal bild till att visa arbetsbänken. Åh vad härligt det ser ut med gräs och gröna blad utanför fönstret! Jag längtar verkligen till våren!

Läs mer om vårt kök här.

Ha en fin dag!

3 kommentarer:

Emilia sa...

Mysigt med VAB-dag även om det förstås är synd om de sjuka små stackarna!

Helenas Hem sa...

Stackars barn. Fast dina verkar klara sej rätt bra ändå. KUL med trummor och TACK för receptet. Har sparat det nu. :)

Tack så mycket för dina gulliga kommentarer hos mej, det värmer.
KRAM

Barnens Hjältar sa...

Vad smart med plexiglas!
Ja det blev ingen penicillin för det var ett virus men han är faktiskt liiite bättre redan idag även om han är ovanligt gnällig. Det får man vara när man sjuk.
Hoppas dina kryar på sig snabbt!