lördag 26 mars 2011

Falkenbergsresan

I går morse fick jag för mig att jag skulle ta med barnen och åka till Falkenberg. Vi hade vaknat tidigt, solen lyste och vi hade inget direkt planerat (eller det jag trodde var planerat för dagen var visst för fredagen därpå). Så vi ringde mina föräldrar och de tog gärna emot ett spontanbesök från oss. Vår nyaste bil, den som går på gas och är automatväxlad, var på service så vi fick ta den här fina gamla Volvon i stället. 
Kalla mig fånig men jag kände mig så nöjd när jag satt där i den gamla bilen och körde. Solen lyste, jag höll i en rejält stor ratt och satt så bekvämt i den gamla volvostolen. Och så fick jag trycka på en knapp på växelspaken när jag skulle lägga i femman! Jag som inte får växla alls till vardags. Det enda minuset skulle väl vara att jag körde på bensin och inte biogas.
Nissastigen
Och så händer det. Bilen stannar mitt på vägen i Smålandstenar och vägrar starta igen. Som tur var fanns det två snälla killar i närheten som hjälpte mig att putta in bilen på en parkeringsplats precis vid en Volvo-verkstad, som ironiskt nog låg där. Kanske ännu mer ironiskt, så var de inte alls speciellt intresserade av att hjälpa till där, utan förklarade att de möjligtvis kunde titta på bilen nästa vecka. Så länge hade jag ju inte tänkt stanna i Smålandstenar.

Så vi ordnade det genom att min älskade gubbe satte sig i vår tredje bil (en Volvo 240 vad annars?), körde förbi Biltema och sedan mot Smålandstenar med förhoppningar om att kunna fixa felet. Samtidigt satte sig min älskade pappa i sin bil och körde från Falkenberg mot Smålandstenar för att hämta upp oss. Detta var vid tolvtiden så vi gick mot Göstas konditori och tog en långfika där medan vi väntade. Halv fem, när vi var i Falkenberg, ringde min kära gubbe och sa att nu hade de fixat bilen på den andra verkstaden i Smålandstenar. Jovek Bilservice. Mycket serviceinriktade och trevliga var de, så havererar bilen i Smålandstenar är det den verkstaden ni ska välja!
Skogen har äntligen tagit slut
Falkenbergsvy genom bilrutan
Utöver det lilla missödet med bilen var resan väldigt lyckad. Idag gick vi ner till havet, kände på vattnet, plockade snäckor och bara njöt av solskenet, vågbruset och havsluften.

 

En liten sväng på stan hann vi med i ett soligt Falkenberg. Sen åt vi lunch på Burger Inn innan resan gick tillbaks till Småland igen.

Med tanke på min matlista för denna veckan, så blir det alltså några rätter som får flytta över till nästa vecka. Jag tänker inte ställa mig och rulla köttbullar nu direkt… Men det är ju inte hela världen. Maten ligger bra där den ligger i frysen, vi har haft en härlig mini-roadtrip tur och retur till kusten och det bästa av allt: Våren är snart här!

…och så var det en sak till: Glöm inte släcka lamporna mellan 20:30 och 21:30 ikväll! Då är det nämligen Earth Hour
Inte för att just den timmen nödvändigtvis gör så mycket till eller ifrån för klimatet. Det är mer en manifestation för att uppmärksamma klimatfrågorna. Lite sådant som jag tjatar om då och då: Vad kan du göra för att bli en vardagshjälte när det gäller vår miljö?
Ha en fin kväll alla fina läsare!

9 kommentarer:

Henrik Olsson sa...

Det där med motorproblem låter inte som en höjdare, men det var ju skönt att dem löste sig!!

Sv: Vi nyttjar mestadels Tommys Pizzeria! :)

Barnens Hjältar sa...

Vilken resa :P
Trist att du fick ett så tråkigt bemötande på första verkstaden men kanon med alerta karlar i familjen :-)

Vi släckte för tredje året i rad på Earth hour. Barnen blir lite gnälliga första 10 minuterna men sen har vi jätteroligt med sällskapsspel och charader :-)
Hoppas du får en finfin söndag nu!!

Henrik Olsson sa...

Sv: Ja, det finns en pizzeria i Vessigebro, men dem har så konstiga öppettider! Tommys är vad som gäller idag :)

Emilia sa...

Vilken resa! E mest avundsjuk med tanke på havsbilderna inte så mkt på bilstoppet ;-)

Barnens Hjältar sa...

Nä men det låter ju urmysigt, stearinljus på tu man hand :-) Nice :-)

Maria i Falkenberg sa...

Tack för besöket! Härliga havsbilder!

nurseblog sa...

Vilken otur med bilen!
Och otroligt dålig service av den första bilverkstaden...

Skönt att det ordnade sig och dagen blev riktigt bra iallafall!
Jättehärliga bilder.

Hoppas du får en fin kväll!

Henrik Olsson sa...

Sv: Nä, ringer klockan 02.30 är det inte direkt tal om sovmorgon :P

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Det var en händelserik resa, bilar ska bara fungera eller hur.
Du får mig att längta till havet och förhoppningsvis utan att bilen går sönder.
Kram Anette