söndag 7 oktober 2012

Rödbetor och rödbetsblad


Nu har jag plockat in rödbetorna från landet. Jag insåg att de nog inte skulle växa till sig så värst mycket mer. Två hyfsat stora blev det och resten var knappt användbara.


Tur att jag lärt mig att ta tillvara på rödbetsbladen. För dem fanns det desto mer av i landet.

Rödbetsblad går att äta som de är i sallad eller använda i varm mat. Recept som innehåller mangold eller spenat brukar fungera bra med rödbetsblad. Här kommer två recept från bloggen som innehåller rödbetsblad:

6 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Rödbetor.
Det finns ju så himla mycket gott att göra med dem. Men jag tar mig aldrig för. Man måste våga prova lite nytt, eller hur ;)

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om du skulle bli sugen ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/october/real-life-medicinquotskapetquot.html

Maria i Falkenberg sa...

En av mormors favorit-grönsaker!

MICKAN¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Vad gott och vilken tur att du fick en massa blad som du kan ta tillvara iallafall :D

Emilia sa...

Gott med egna rödbetor!

Millas Hälsoblogg sa...

Älskar rödbetor :)

Freja sa...

Jag vet att rödbetor är goda, men jag har nån sorts barndomstrauma av inlagda rödbetor så jag har ett så stort steg att ta innan jag äter dem... Får jobba på det... Och idag gjorde jag pirogerna som du hade för ett tag sedan, fast jag bytte ut Kidneybönorna mot älgfärs (vi hade redan haft vår vegetariska dag...), gul lök o vitlök. Sen fick jag ta flera dl mjöl när jag bakade ut så jag kanske gjorde nått fel med degen, men de blev supergoda i slutänden ändå, nu har jag flera luncher i frysen!