tisdag 22 maj 2012

Real Life - Eurovision Song Contest

Ämnet i veckans Real Life hos Yohanna är något jag egentligen helst av allt undviker. Tyvärr lyckas det inte så bra eftersom jag jobbar med barn i den åldern då de flesta uppskattar sådana där spektakel. Dessutom har jag två egna barn som glatt trallar på Eric Saade och Sean Banan dagarna i ända.

Annat var det när jag var i  6-7-årsåldern. Då skulle det tittas och bedömas och skrivas poäng. Hela familjen samlades för att titta på den svenska melodifestivalen och sedan på Eurovision Song Contest. Jag klippte ut bilder från tidningar på artisterna och gjorde egna omröstningsformulär. Den första låt jag minns att jag gillade var Danmarks bidrag från 1985. Jag skrev faktiskt in till ett radioprogram och önskade den låten. Jag hade ritat personerna som sjöng på en teckning och så kom min önskan med i programmet.Den andra låten jag minns att jag gillade var det ingen annan i min familj som tyckte var bra. Den gick visserligen inte vidare till ESC men det är den enda låten jag minns från det året. Eldorado hette låten och gruppen hette Sound of Music. Om jag inte minns fel så hade Bert Karlsson ett finger med i spelet också.Efter det bleknade mitt intresse för de här tillställningarna mer och mer. Jag började intressera mig för annan musik som tydligen inte platsade i de här sammanhangen.

På senare år tycker jag ändå det har funnits en del ljusglimtar. Jag tänker på Hard rock hallelujah med Lordi 2006, Heaven or hell med Crucified Barbara 2010 och Mystery med Dead by april 2012. Kanske har fler rockband eller rockartister deltagit som jag missat. Jag har ju som sagt inte direkt ansträngt mig för att titta på spektaklet de senaste åren.

Ska ni titta på lördag?

7 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Nja..eller jag vet inte..jo men jag tittar nog med ett öga..minnen har man ..jag minns tydligt när Abba vann..oj det var skoj..men då var du väl en liiiiten flicka..

Remsan sa...

Jag gillar den svenska melodifestivalen och dess deltävlingar. Extra mycket nu när det är så blandad musik med och nu när barnen börjat tycka att det är roligt att kika. Men ESC är jag inte lika intresserad av och på lördag jobbar jag.

Frida sa...

Självklart ska jag titta på lördag! Men det vet du väl redan ;) Och det är ju inte bara då, utan även igår och imorgon..
Och ja, svårt att undkomma snacket när man har så knasiga kollegor ;)

Yohanna i Las Palmas sa...

Vasse go, sammanställningen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/may/sammanstallning-av-real-life-eurovision-son.html

Vilka lâtar, vilka minnen ;)
Tack sâ mycket!

Hälsningar
Yohanna

Ann-Mari sa...

Javisst skall vi titta på lördag :) med massorvav chips och godis...
Men jag vet precis hur det känns att måsta lyssna på andras prat om tv-program som inte intresserar en. I vårt kafferum diskuteras ofta de finska dokusåporna, som är tråkiga och fulla med svordomar och ilska enligt mig...
Gillar din nya header!
Kram

AnneliH sa...

Vad fint det var här inne!!!

Slår mig ner o fikar en stund :)...

Eldorado kom jag ihåg men inte det Danska bidraget, det var lite gulligt :)
Jo, hårdrock och metall har jag blivit tvingad att lyssna på när grabbarna växte upp.
Men Om Volbeat skulle spelas, då skulle de få alla mina poäng!

Jo, jag vill se när Loreen vinner på lördag...det är vad jag hoppas :)

Ha en fin dag!

Freja sa...

Minns inte det danska bidraget, men väl Eldorado. Det är ju Nanne och Peter Grönvall (Benny Anderssons son) och det var lite drama runt gruppen eftersom Peter var ihop med den andra tjejen men sen bytte till Nanne...

Och de låtar du räknar upp är även mina höjdpunkter, älskade Heaven or Hell och Mystery. Och samma år som Heaven or Hell var med så var Pain of Salvation med med låten Roadkill, den gillade jag oxå.

Det är inte direkt musiken som gör att jag gillar mello och ESC. Jag gillar den absolut gravallvarliga kitschen med det hela. Och så gillar jag att näörda in på det för att visa alla sportnördar hur jag uppfattar deras beteende. Vad är en vecka ESC, med tre tävlingar mot ett hockey VM eller ett OS, med tvsändningar i princip dygnet runt...