lördag 19 maj 2012

Gripenbergsrallyt

Det var förra året när grannen, jag och våra barn tittade på våra gubbar som körde Gripenbergsrallyt, som vi bestämde oss för att vi skulle köra själva nästa år. Inom en snar framtid efter det beslutet hade gubben letat upp en gammal moped på blocket åt mig. Undrar om han trodde att jag skulle dra mig ur annars?


Jag är uppvuxen i stan och de mopedburna eleverna på vår högstadieskola (med ca 450 elever), kunde man räkna på en hand om jag inte minns fel. En gång testade jag kusinens moped men mer blev det inte. Inte för att det var tråkigt, utan mer för att behovet inte fanns. Jag hade cykelavstånd till alla platser inom stan och skulle jag någonstans utanför stan var det buss eller tåg som gällde.

Nu däremot, är jag lantis och skäms inte över min moped (möjligtvis över avgaserna den släpper ut men det är en annan sak). Vi blev fyra personer som lastade våra mopeder/ rosthögar på en kärra och gav oss av i morse: Gubben, svågern, grannen och jag.

Gubben och svågern. Foto: MH

Grannen och jag. Foto: AH

Alla fyra mopeder tog sig runt utan problem. Ett bensinstopp, en tappad bensindunk och en fluga i örat bara. Men det är väl smällar man får ta. I vilket fall var det jättekul! 5-6 mil på moped har jag avverkat idag. Det trodde jag nog aldrig skulle hända för några år sedan.


Med mig hem fick jag två rosiga kinder och en mössa som jag vann på lotten jag fick när jag anmälde mig. Inte så dum till nästa vinter eller vad säger ni?


Ha nu en härlig lördagskväll alla!

4 kommentarer:

madelein - mamma till sex sa...

Haha, vad roligt :-)
Kanske skulle skaffa mig en moped istället för körkort :P

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Du hade annars fått låna min fyrhjuling! ;)

Angela sa...

Hahaha!!! Det här hade jag velat se, du är för rolig du och upphör aldrig att förvåna!! Vad har du mer för dolda talanger?
Kram kram!

Anna smyger in.. sa...

Så fiiin du är..jag svimmar..du jag älskar mopeder..hade tre när jag var..typ tretton..hi hi..jo så var det..

Så galet skoj det måste vara att köra..lyckliga du..