lördag 11 februari 2012

Pulka, grillning och pannkakor

Detta har varit en minst sagt händelserik dag. Först frukost hos vännerna i grannbyn, som vi hade övernattningsfredagsmys hos. Sedan pulkaåkning med ett gäng familjer från bygden. Efter det några timmars repande i vår inte allt för varma ladugård. Mycket trevliga aktiviteter allihop men nu är jag rejält trött.

Här kommer lite foton från pulkaåkningen.


Större delen av tiden satt jag med dottern vid elden. Vi åkte pulka en gång tillsammans men hon tyckte det gick för fort. Då bromsade jag med fötterna och hon fick en massa snö sprutandes rakt i ansiktet, stackarn. Efter det var det svårt att få upp både värmen och motivationen till att åka mer pulka. Till slut somnade hon i min famn. Sonen däremot åkte och var glad i stort sett hela tiden. På fotot nedan är han som en svart prick längst ner i backen.

 

Vi hade ingen korv till grillningen hemma. Jag köper bara hem vegetarisk korv nu för tiden och det var bara någon enstaka kvar i paketet. För den som undrar så finns det inget förbud mot kött i vår frys men jag tänker inte inhandla det. Korv eller ej så tycker jag att situationen löstes ganska bra ändå. Jag vispade ihop en smet till amerikanska pannkakor i en yoghurthink och packade ner gjutjärnspannan och en liten burk rapsolja i ryggsäcken.Några frågande blickar fick vi och någon tyckte det var väääldigt konstigt att ta med en stekpanna till pulkabacken. Men dottern som tiggt till sig en korv av en granne ratade den direkt, när pannan blivit varm och pannkakorna började bli färdiga.


Jag hade tagit med en burk med strösocker som jag tänkte barnen kunde doppa sina pannkakor i (i brist på sylt eller sirap) men den fick stanna kvar i väskan. Pannkakorna slank ner fort som ögat utan någon som helst protest eller önskemål om något tillbehör. Förutom den obligatoriska muggen med varm choklad då.

Receptet på de amerikanska pannkakorna jag brukar göra hittar du här.

Nu är frågan bara om jag ska gå och lägga mig så fort barnen somnat eller om jag orkar hålla mig vaken en stund till...

7 kommentarer:

Linn sa...

Kika gärna in & delta i min tävling där du har chans att vinna ett valfritt smycke ifrån onyxsweden.se (Snö Of Sweden)! :)

-> http://linnhahne.blogg.se/2012/february/tavling.html#comment

Emilia sa...

Mysigt med pannkakor i pulkbacken!

Anna smyger in.. sa...

Du...det är härligt att göra åt oväntat..din pancakes ser goda ut..och när man ansträngt sig i backen smakar det ju bara så gott med mat.

Så kul där hela bygdens folk gör saker tillsammans..barnen förenar på ett härligt sätt.

Remsan sa...

Åh, så mysigt ni haft det. Stekpanna brukar Berra dra med ibland. Han har en som de haft när de jagar. Allt som äts ute smakar extra gott.

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Vilken trevlig utflykt ni hade.
Lyckliga barn som får åka pulka och äta korv ute i naturen.
Kram Anette

Yohanna i Las Palmas sa...

Åh vad härligt det ser ut, både pulka och pannkakor.
Härligt!

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk till veckans real life om du skulle bli sugen att hoppa med ;)
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/february/real-life-utmaningen.html

madelein - mamma till sex sa...

Ofta är det nog så att man gör mer än vad man tror :-)
Ha en fortsatt fin kväll!!