fredag 24 februari 2012

När sötsuget tar överhanden

I onsdags kväll blev jag akut sugen på kladdkaka. Vad jag minns har jag bara en gång i hela mitt liv bakat kladdkaka. Det händer inte så ofta att jag blir sugen på det. Men i onsdags blev jag alltså det för kanske andra gången i mitt liv. Problemet var bara att vi inte hade några ägg hemma och det kändes som att det var lite väl sent att åka till affären (lanthandeln här hemma) och kräva att få handla.


I sådana lägen är internet bra. Jag hittade ett recept på kladdkaka utan ägg, gjorde dubbel sats och bakade en långpannekladdkaka. Anledningen till att jag dubblade receptet var att jag redan börjat smälta smör till en tänkt kladdkaka med ägg innan jag såg att äggen var slut. Typiskt mig eller vad? Jag gjorde vissa justeringar i receptet. Mindre mängd mjöl och mer kakao och smör än vad som stod angivet. Tiden i ugnen blev 35 minuter men jag tror jag skulle tagit ut den något tidigare.


Resultatet blev helt klart godkänt men jag ger mig själv underkänt för att ha plattat ut smeten väldigt ojämnt i plåten. Till kladdkakan serverade jag turkyoghurt vispad med florsocker och vaniljsocker. Jag tycker det känns fräschare än grädde och så finns det ju alltid en hink i kylen. Vispgrädde har vi inte så ofta hemma. Hade jag orkat hade jag skurit upp lite frukt till eller kanske tinat några hallon från frysen. Det hade varit perfekt. Men tiden sprang iväg innan den där kakan hann bli färdig så det var bara att äta, borsta tänderna och gå och lägga sig...


Skulle det nu vara så att jag framöver blir sugen på kladdkaka med något mindre tidsintervaller än förut så behöver jag inte bekymra mig. Det finns nu inte mindre är tio bitar i frysen och fyra i kylen. Någon som vill komma och hjälpa mig att äta upp dem? Jag är nämligen lite sugen på att testa den här kladdkakan.

I dag är jag och barnen hemma och myser. Sedan blir det en sväng in till stan. Vi har lite presenter som ska inhandlas och tänkte kombinera det med att träffa barnens faster och kusin. Samtidigt får gubben lite välförtjänt egentid, vilket han inte fått på länge då jag varit iväg ganska mycket på kvällarna. Jag tycker han kan åka på det här evenemanget. Men stannar han hemma hoppas jag på lite mys med honom med när barnen somnat. Annars klarar jag mig nog ensam. Det finns ju kladdkaka!

Hoppas ni har en fin fredag och får en riktigt bra helg!

4 kommentarer:

Remsan sa...

Det var ett mycket lockande erbjuande. Jag hade lätt tacka ja om jag hade kunnat :-) Jag har ett gammalt recept på kladdkaka som jag brukar använda, men i somras testade vi ett från arla med daim i som blev grymt gott. Kanske för att jag råkade dubblera mängden smör av misstag...
Har en fin helg. Kram.

Yohanna i Las Palmas sa...

Ah nej inte kladdkaka som jag lyckats att glomma bort. Det ar det basta som jag vet.

Sa du gor ocksa plankan. Hur gar det for dig?

Halsningar
Yohanna

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag förstår suget!

Själv bär jag på ett kroniskt sug efter kladdkaka! :P

Anna smyger in.. sa...

Ja himmel ibland blir man som besatt efter nåt sött o gott..så perfekt att hitta recept utan ägg..när dom är slut..du som bor på landet borde väl ha en liten höna eller två...tänk jag har alltid drömt om att ha höns..som får gå o strosa på gårdsplanen..jag har en svägerska som har höns jag brukar studera hönorna hos henne...intressant..mycket intressant..förresten är svägerskan en liten härlig höna hon med :)

Vi bakade faktiskt kladdkakemuffins idag med frosting på Kesella och smör..oj oj oj..gott gott..