söndag 19 februari 2012

Vinterfiske på isen

I går var det dags för det årliga vinterfisket här i byn. Vi har en hembygds- och fritidsförening med några eldsjälar som engagerar sig och ordnar med aktiviteter emellanåt. Det är kul att träffas och göra saker tillsammans med "grannarna". Speciellt när vi var nyinflyttade kändes det lite speciellt att få vara med på sådana tillställningar och lära känna människorna i bygden lite mer. Denna gången bjöds det på korv som man kunde grilla över öppen eld och ärtsoppa med fläsk att värma sig med.


Jag misstänkte redan i förväg att det inte skulle serveras något vegetariskt så jag frågade internet om recept på pinnbröd och fick några intressanta träffar. Två påsar med deg fick jag med mig i ryggsäcken och massor av rök i ögonen fick jag när jag skulle grilla dem. Ett hett tips är att lägga på ett riktigt tunt lager deg på pinnen och sedan välja sidan av elden där det inte blåser som mest rök.


Pinnbröd Pizza style hittade jag på Ica.se. En deg utan mjölk och smör men med riven ost och oregano i. Det andra receptet hittade jag på bloggen Söta saker. Där fastnade jag för titeln Pinnbröd med kanelsmör. Detta recept var väldigt likt en sconesdeg och det färdiga brödet skulle avnjutas doppat i kanelsmör.

Båda varianterna smakade mycket bra men eftersom det var ganska kallt var det inte så lätt att doppa brödet i kanelsmöret. Brödet hade liksom kallnat innan det hann ner i burken och smöret var stenhårt.

Några som inte hann äta så mycket pinnbröd var barnen. De hade väldigt roligt där ute på isen tillsammans med de andra barnen. De byggde en snögubbe, snölykta och snökojor. Senare förvandlades snökojorna till snöfästningar och ett snöbollskrig startade.


En pappa (gissa vem?) kunde inte låta bli att blanda sig i kriget.


Och snart var ännu en pappa i full gång med att kasta snöbollar.

I förgrunden syns årets vinterfiskes enda fångade gädda.

Undrar vem som hade roligast, barnen eller papporna?

3 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Gud så mysigt med lite fiske och samtidigt umgås och ha roligt:) Och grilla ute på vintern, det är inte mycket som slår det!

Remsan sa...

Vilken härlig utflykt!

Emilia sa...

Så mysigt och vilka spännande varianter pinnbröd!