tisdag 20 september 2011

Höstäta - tröstäta

Hösten är både fin och sorglig. Härliga sensommardagar varvas med regn, blåst och kyla. Mörkret kommer smygande och nätterna blir längre. Varje dag bjuder på nya färgexplosioner men dimman och det ständiga duggregnet tar udden av allt det vackra.

Jag har bakat en chokladkaka i kväll. Bra sådär. Jag läste om den hos Mårtenssons kök och sen bara jag plötsligt stod där och vispade ägg och socker pösigt. Kanske hade Kaminkvinnan ett finger med i spelet. Vad vet jag? Kalla det tröstätning om du vill. Jag kallar det höstätning.

Här kommer en härlig låt, som jag tror kommer att bli mitt soundtrack för den här hösten. Den framförs här av tre härliga killar. Eller jag kan egentligen bara uttala mig om en av dem. Killen längst till höger är nog min mest långväga vän för tillfället. Men han kommer alltid att ha en plats nära mitt hjärta.

Lyssna och njut. Här kommer "Shine, I Beg You This"Hoppas ni har en fin kväll i höstmörkret!

Nu ska jag gå och prova chokladkakan...

6 kommentarer:

Sofie sa...

Snacka om blogginspiration!! En regnig höstdag kräver en chokladkaka...:)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, nog får man tröstäta en hel del dessa dagar!!

Barnens Hjältar sa...

Ja minst en chokladkaka, gärna kladdig sådan med grädde :P

Mårtenssons kök sa...

Kaminkvinnan slår till igen:) Hoppas den smakade och att du gillade den så hon inte bakade förgäves...

Ha en fortsatt fin kväll.

Emilia sa...

Fint! Och höstätning är ju aldrig fel ;)

Nanna sa...

Åh. Fint skrivet. Vilket spär på min fördom om att hösten är både underbar och hemsk. Den ger så mycket, man saktar ner och lyssnar på det där som finns på insidan, kreativiteten.

Jag förknippar höst med massa mysiga stunder, vissa glada, andra dämpade, men en chokladkaka passar alltid in där någonstans.

Du får vara så snäll och hälsa din långväga vän att låten är fantastiskt fin! Den drog in mig i sig och passar perfekt till min höstfredag. Tack!