fredag 14 januari 2011

Sovrummet

Andra rummet vi gjorde om i huset, efter barnkammaren var vårt sovrum. Det första vi gjorde var att dra ut en gammal heltäckningsmatta som man fick allergi bara av att titta på. Den låg löst på ett fint trägolv så det var inte så avancerat. Sen fick vi hjälp av vänner att tapetsera och måla lister, dörrfoder, fönster, tak och element. De sista tapetvåderna satte jag upp tillsammans med min pappa. Vi valde att behålla det gamla papptaket. Det var inte alls så illa tilltygat som det vi rev ner i barnkammaren.

Jag har bara ett kort på hur sovrummet såg ut innan vi gjorde om. Sonen sov där innan barnkammaren blev färdig. Hans resesäng och en pall var de enda möblerna i rummet.


Egentligen tycker jag tapeten var ganska fin men den passade inte alls in i det sovrum jag ville ha.Gardinerna är från Ikea. De var vita från början men jag färgade dem blåa i tvättmaskinen.


Fönstret blev mycket finare som vitt. Och jag klarar mig alldeles utmärkt utan fönsterbräda.Keramikgrejerna som hänger i fönstret skulle egentligen bli värmeljuslyktor men de här två blev för små så jag fick köpa dem för halva priset. Jag satte plastpåsar i dem och planterade hjärtan på tråd och de har överlevt där i snart tre år nu.


Så här fint bäddad är vår säng i stort sett aldrig. Någon gång ska vi köpa en sängstomme men till dess funkar det bra med en masonitskiva klädd med tyg vid huvudändan. Sängborden är från Ikea och tillhör serien Hemnes.


Taklampan är ett second hand-fynd. Det var virat vit spets runt den vita ställningen när jag köpte den men jag tyckte det blev finast utan något tyg alls.


På väggen jämte min säng satte jag upp krokar från Indiska för att undvika klädhögen på golvet. Till vänster skymtar dörren till min garderob.


Här har vi den – min stora garderob som man kan gå in i. Längst fram en tröja som mamma stickat. Hon var inte helnöjd med resultatet men jag (som älskar ”nät-tröjor”) tyckte den var fin, så jag fick den. Den var lite stor i urringningen men jag satte ett snöre där så passar den mig perfekt!


Möbler från Ikea har vi gott om i det här hemmet. Den vänstra är ärvd av en vän och den högra har vi köpt ny. Båda från serien Leksvik. Spegeln är också från Ikea.


Krokar från Indiska för alla mina halsband.


Små söta burkar från Indiska för örhängen och annat smått.


Ljuslyktor från Ikea.Jag har kuddfodral från Indiska på väggen. Båda ärvda av min syster.

Tack för att ni ville titta in i vårt sovrum!

Ha en trevlig helg kära vänner och läsare!

2 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Glas-ängeln som du köpte på Wapnös julmässa är så fin! När du bodde på Oriongatan och köpte den där taklampan så tänkte jag - okej - nu tycker jag den är riktigt cool! Kanske kan gamla hundar lära sig sitta.

Ansibecki sa...

Mamma: Glasängeln smög ju ni tillbaks och köpte åt mig när jag inte såg och så fick jag den i julklapp det året! :) Så gammal är du väl inte än! :) <3