torsdag 11 augusti 2011

Klimatmat för hela slanten

Kolla vad som kom i brevlådan i går!


En väldigt snäll kusin till min gubbe trodde visst att jag ville ha de här. Och där trodde hon rätt! Tack så mycket! Jag låg i går kväll och bläddrade lite i dem innan jag somnade. Oj, vad mycket inspiration till god, nyttig och klimatsmart mat jag fick!

Några recept har jag redan provat från Majas böcker, så jag tror mig veta att jag har många godbitar kvar att upptäcka. Svensk falafel från Majas klimatmat och Rabarbermuffins med mynta och mandel från Sju årstider i Majas kök. Läs mer om böckerna och beställ dem på klimatmat.se.

Med tanke på det jag läste hos EKO Lisa - att göra september till en vegetarisk månad - passade det perfekt för mig att få de här böckerna nu. Så behöver jag inte leta ihjäl mig efter tips på god, nyttig och varierad vegetarisk mat. Jag tänkte nämligen haka på den utmaningen. Någon mer som är med?

5 kommentarer:

Henrik Olsson sa...

Jag är inte så mycket för vegetariskt :P

Celine - En Aspergare i mängden sa...

sv - Tusen tack för ditt tips om tårtfyllning och spett. Men vad är kesella vanilj för något? Finns det laktosfritt?

Celine - En Aspergare i mängden sa...

sv - Tack... Hoppas verkligen att jag kommer ihåg det där med kesellan när vi ska köpa till tårtan för jag är ju ingen vän av grädde. =)

Maria i Falkenberg sa...

Spännande med nya böcker! Jag såg på ett Bokus-meddelande att en Stéphane Hessels bok "Säg ifrån!" kommit ut på svenska. Avlägsen släkting till mannen? :)

Daniel Jakobsson sa...

Jag är med =) på vegemat i september.
och alla andra månader också såklart!

/D