tisdag 6 november 2012

Real Life - Pysselmissar

Veckans ämne i Real Life hos Yohanna i Las Palmas är pysselmissar.

Troligtvis har jag gjort tusen olika pysselmissar men jag kan inte komma på någon särskild mer än den mest uppenbara. Den jag ser varje dag på väg till finrummet, sovrummet och källaren och när jag sitter vid mitt skrivbord vid datorn. Den har bara funnits där så länge nu att jag inte ens tänker på den.
I detta inlägg kommer jag att visa lite skymtar av ett rum ni aldrig tidigare fått se här på bloggen: Gröna rummet.

Lite bakgrund: Våren 2007 flyttade vi in i ett hus som inte var gjort särskilt mycket med på nästan 20 år. Jag tyckte i stort sett inte om något med huset mer än platsen det befann sig på, allt det fina runtomkring och det faktum att gubben bott där när han var liten. Därför hade jag nog en aning för bråttom med att försöka göra om. Överallt samtidigt. Kanske inte en så bra idé.

Gröna rummet när vi flyttade in

Vi rev ut heltäckningsmattor, rev en del av huset, byggde ut, gjorde ett nytt kök, drog in kommunalt vatten, rev ut inredningen i en toalett och dusch, rev tapeter, spacklade och slipade och spacklade och slipade till leda. Vi tapetserade om, rev ett papptak och spikade dit brädor i stället, köpte färg och målade om... Där någonstans upptäckte jag att det gick lite för fort. 


De utstickande och trasiga tapetskarvarna i gröna rummet slets bort av bara farten. När jag valde färg hade jag inte riktigt landat i att det faktiskt var ett riktigt gammalt hus på landet vi flyttat till. Jag valde bara två färger i färgaffären jag tyckte passade ihop och så fick den lilla hallen mellan gröna rummet och köket bli blå och färgen till gröna rummet...


Färgen jag hade valt och som vi köpt en hel hink av kändes alldeles för stark för det rummet. Dessutom skulle det behövas flera lager färg för att täcka mönstret i tapeten. Nu har vi bestämt oss för att sätta upp vävtapet och måla i en något mildare färg. Frågan är bara när. För det har sett ut så här i ungefär fem år nu.


Tur att det finns tavlor som kan dölja det lite grand. 

6 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Åh min mammas gamla kökstapet ;)

Kul att du är med igen.

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk till röstningen på bloggarna också som man kan rösta på tills på fredag:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/har-kommer-nomineringarna.html

Ann-Mari sa...

Haha...jag visade inte min till hälften avrivna tapet i datarummet (hallen)...trodde vi skulle ta itu med den renoveringen för två år sedan...
Känner igen det där med att köpa ett gammalt hus och sedan ständigt renovera :-)
kram
Ann-Mari

Hönan Anna sa...

Haha, det där är ett klassiskt-miss som vi skulle ha kunnat göra!
Maken målade hela innerväggarna i huset i nån hemsk blå/grå/lila aktig nyans bara för att han hittade en burk i garaget... Det är ommålat idag!
Anna

Dagliga Ljusglimtar sa...

Ja det är så lätt att sluta se hur det egentligen ser ut. Man vänjer sig liksom. Det blir nog toppenfint när ni väl får inspiration igen:)

Yohanna i Las Palmas sa...

Då ligger veckans sammanställning ute:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/sammanstallning-av-real-pysselmissar-2.html

Och som vanligt, tack så jättemycket för att ni var med och förgyllde denna veckan ;)

Hälsningar
Yohanna

Freja sa...

Hahaha, det är nästan precis samma grönfärg som vi har i vårt sovrum, och vi älskar den... Men det handlar om tycke och smak och om vilken sorts hus det är, vi har ett klassiskt 60-tals hus, en våning med källare och vitt mexitegel!