torsdag 29 november 2012

Real Life - Gnäll

Veckans Real Life handlar om gnäll. Jag tror inte jag är så värst gnällig av mig. Gubben säger att jag gnäller när jag har ont någonstans. Och det stämmer nog. Det är fruktansvärt synd om mig om jag har ont eller är sjuk. Annars försöker jag att se positivt på det mesta så mycket det bara går. Göra det bästa av läget. Och när jag är inne i perioder där jag har svårt att se något positivt brukar jag nog mest hålla tyst och tycka synd om mig själv. Eller skriva en låt om det. Kanske är det därför jag inte gnäller så mycket. Jag får ur mig frustrationer när jag skriver låtar och när jag spelar och sjunger dem.


Om jag gnäller på något som egentligen är positivt? Jag tror faktiskt inte det. Mitt gnäll handlar som sagt ganska mycket om att jag har ont eller är sjuk, vilket som väl är inte inträffar så värst ofta. Slinker det ur mig något annat gnäll handlar det nog mest om orättvisor i samhället, till exempel när det gäller fattiga jämfört med rika eller kvinnor jämfört med män.

Jag har också en defekt/ funktion som gör att jag ofta blir tvärt emot. Är alla överdrivet glada och väldigt på, ställer jag mig lite avvaktande och ifrågasättande. Är det däremot lite gnälligt överlag försöker jag att komma med positiva tankar och idéer. Känner jag mig själv lite extra gnällig, är det inte omöjligt att jag hittar på någon rolig aktivitet att se fram emot för att liva upp stämningen lite. Eller så stänger jag in mig någonstans och skriver en låt...


Detta om gnäll. Nu tar jag helg. Har gått på högvarv konstant de senaste veckorna så det känns som att det är dags att försöka varva ner. Köpte förresten avokado idag. Det var längesen jag använde den där "drogen" nu men jag tror att det finns goda chanser i försöket att varva ner om jag gör det med hjälp av guacamole.

Ha det gott och var rädda om er!

10 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Kalas!
Vilken härlig person du verkar vara som aldrig gnäller ;) En sån som man alltid ska ha med sig som alltid får en på gott humör.

Jag återkommer snart.

Hälsningar
Yohanna

Ann-Mari sa...

Du beskriver dig själv nästan precis som jag uppfattat dig :). Fast jag visste inte att du skrev låtar, bara att du sjöng och spelade!
Jag gnäller mest om jobbet, men det är för att det är en väldigt komplicerad struktur med narcisim och maktmissbrukare...och nuförtiden vet jag att den enda som mår dåligt av ältande om det är jag...så jag "skakar" det av mig och gnäller sällan om det heller...
Ha en fin fredag
Kram
Ann-Mari

Ansibecki sa...

Sv Yohanna: Tro mig, det kan vara fruktansvärt irriterande att ha någon som ska dra upp positiva saker om allt när man bara vill gnälla lite... ;)

Freja sa...

Så härligt att vara gnällfri! Jag jobbar på det men är inte riktigt där. Du kanske kan hålla en kurs?

Yohanna i Las Palmas sa...

Då var sammanställningen klar:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/sammanstallning-av-real-gnall-2.html

Läs och njut av allt gnäll ;)
Det var härligt.
Tack så mycket för denna veckan som visst var lite svår. Men det var värt det.

Hälsningar
Yohanna

AnneliH sa...

Det måste kännas väldigt befriande att slå lite på trummorna när man känner sig lite nere. Det var ett bra tips att skriva ner det som man irriterar sig på. Jag har länge önskat mig en boxboll :)

Dagliga Ljusglimtar sa...

Härligt, det är bra att kunna vända saker till det positiva! Utlopp för sina känslor behövs, men det är ju bättre att ta ut det i musiken än på någon person:)

Emilia sa...

Det var väl jag som fick alla eventuella gnälliga gener! Eftersom jag hade i överflöd har jag nu delat med mig till min dotter och känner mig plötsligt väldigt positiv i jämförelse (jag gav lillfingret - hon tog hela handen...) ;)

Hönan Anna sa...

Är inte heller så gnällig, bara framkom så i mitt inlägg!
:-)
Kul att du skriver låtar, det gjorde jag mkt förr tyvärr är jag då kass på att spela instrument så jag får aldrig till det...

Vore kul att se/höra nåt nångång ;-)
Kram Anna

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Kreativitet är ett bra sätt att få ut sin frustration på och lufta själen lite! :)