tisdag 13 november 2012

Dotterns rum - Del 1

Först var vi lite oroliga att dottern skulle kräva en omtapetsering eller att hon skulle hitta något annat fel med vårt gamla sovrum. Sonen hade ju fått ett alldeles nytt eget rum, som dessutom är husets största. Men efter att det blivit färdigt kände vi oss ganska färdiga med spackling, slipning, tapetsering och målning för ett tag framöver.

Därför fokuserade vi på inredningen och lät henne önska ganska fritt. Givetvis kunde vi inte fixa allt hon önskade men kanske en del av det. Hennes tre enda önskningar var att det skulle vara rosa grejer i rummet och att det skulle finnas ett legobord och en scen.

Det första jag gjorde i rummet var att sätta upp gardinerna och när hon kom upp och såg solen lysa in genom de rosa trådarna och ge hela rummet ett rosa skimmer visste hon direkt att hon skulle trivas. "Sådana jag alltid önskat mig!" sa hon.


Sedan fyllde vi på med en matta i rosa och grönt och en rosa förvaringsgrej till gosedjuren.


En liten utklädningshörna fixade vi med en gammal byrå från Ikea som jag målat och satt knoppar på, krokar från Indiska, riddarinspirerad spegel och förvaringskorg från Ikea.


Sängen och skolbänken fick följa med från gamla barnkammaren. Båda är "fynd" från logen och troligtvis tidigare flitigt använda av släktingar på gubbens sida.


Eftersom rummet skulle rymma många olika saker bestämde vi oss för att ha myshörnan i garderoben. Hon fyller ändå inte upp den med sina kläder än på många år. Jag skärmade av med ett draperi för att dölja några kartonger och en skohylla lite längre in.


Legobordet och scenen kommer i andra inlägg framöver.

Ha en fin kväll!

8 kommentarer:

Bamsebus sa...

Å så mysigt! Kommer själv ihåg när jag fick första egna "rikitga" rummet! Vilken känsla att få stänga sin egna dörr! hade tidigare haft eget rum, men det var genomgång där, så man var ju inte alltid helt själv!
Förstår att hon blev glad!
Kram Kram Miriam

Freja sa...

Ohh, en marsipulami! En sån har mina barn oxå, som jag med stort besvär fraktade hem från Bryssel där jag köpt den på seriemuseet. Den rymdes inte i min packning utan fick stuvas in i mitt handbagage som blev något puffigt... Superfint barnrum!

Emilia sa...

Åh så mysigt hon fått, kul att hon blev så nöjd!

Ann-Mari sa...

Fint! Jag älskar utklädningshörnan. Helt fanatastisk!!
Kram
ann-Mari

Maria i Falkenberg sa...

Rosa-blå rummet är jättefint!

Hönan Anna sa...

Oj! Blir ju ett jättefint rum ju!!
Och vad mycket roliga grejer. Förstår om hon är nöjd med det!!!
Anna

Dagliga Ljusglimtar sa...

Vi har precis inrett dotterns nya rum och hon blev också sååå glad! Inredningen gör det mesta, så jag förstår att din dotter blev nöjd oavsett färgen på väggarna! Jag är mycket nyfiken på legobordet, det skulle vi med behöva.

madelein - sexbarnsmamma sa...

Vad fint det blev! :-) Här har jag och Milla rivit gamla tapeter idag, det är så jäkla tråkigt haha