fredag 23 november 2012

Dotterns rum - Del 2 - Scenen

Dotterns önskemål om en scen ville jag mer än gärna tillgodose. Musik vill jag gärna uppmuntra henne att hålla på med. Vi gjorde scenen av en lastpall med en tillsågad masonitskiva ovanpå. Allra överst häftade vi fast en kasserad matta som gubben fått med från sitt jobb. Det är klart att det hade gått att göra scenen mycket snyggare men vi försöker att inte ta oss vatten över huvudet. Hellre att hon får en scen än att den ska stå halvfärdig ute i lagården tills hon inte längre vill ha den.


Bakom scenen hängde vi upp ett draperi som jag sytt av en stuvbit från Ohlssons tyger. Hyllan med festvelour är favoritstället att leta efter stuvbitar på i den affären. Gardinstången kommer från Ikea.

Glad dotter som kom med i bakgrunden när jag fotade

På programmet Fixa Rummet hade barnen sett att de hade ritat av siluetterna av några barn och skurit ut i någon metall och satt upp på väggen bakom en scen. Jag tog denna idén och gjorde om den lite. Att få dottern att stå still är i stort sett omöjligt så hon fick lägga sig på ett spännpapper på golvet.


Sedan ritade jag av henne, klippte ut, klistrade på ett glittrigt presentpapper, klippte ut igen, ritade av på en masonitskiva, sågade ut och limmade på glittertjejen på masonitskivan. Slutligen skruvade jag upp den på väggen. Gissa om hon blev nöjd?


Till vänster om scenen har vi satt en skärm som vi hittade i fyndhörnan på Ikea. Bakom den kan hon och hennes kompisar byta om eller bara gömma sig innan de går på scenen ifall de ska uppträda.


Bakom skärmen finns också kökshörnan, krokar att hänga kläder på och ett gammalt nattduksbord med hjul (också det från Ikea). På det står en favoritleksak: Hoppetossa - Pippis sjörövarskepp. Den vita dörren leder till myshörnan.


Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt trevlig helg!

Min helg kommer att inledas med något jag sett fram emot länge: Häng med landetbrudarna, vilket innebär god mat och dryck, kanske en promenad och bastu på det? Men framförallt trevligt sällskap och massor av ostört prat och skratt. Vi ses ikväll tjejer!

Ha det gott!

7 kommentarer:

Anna Dahlström sa...

Fy sjutton vad häftigt du har gjort hjärtat!!!! Jag måååste komma och kolla! :)) Du är så duktig! :)) Kram <3

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är ju kanon med en egen scen i rummet! :)

madelein - sexbarnsmamma sa...

Ha en alldeles underbar kväll med brudarna då ;-)

Emilia sa...

Vilket rum - cool scen! Just nu ser man inte ens golvet i mins rum, vi får ta och städa lite innan det blir tal om att göra så här fint *avundsjuk kusin*.

Maria i Falkenberg sa...

Underbar scen! :))

Freja sa...

Vilket riktigt drömrum!

Helenas Hem sa...

Meeen vad coolt! Kan tänka mej att hon tycker om att vara där. :) Superfint.
Kram