lördag 17 november 2012

Nya sovrummet - Del 2

Nu har jag bytt gardiner i sovrummet också. Tyget köpte jag samma sommar som vi flyttade in i huset (2007) och det var tänkt att bli två långa gardinlängder till gröna rummet. Sedan blev det aldrig av att jag gjorde något med det eftersom vi redan hade en gardin i det fönstret. Nu är jag inte så ledsen för det. Resultatet fem år senare blev inte så dumt det heller.


Kanske är det lite pensionärsvarning med spetsgardiner men jag gillade verkligen den här gröna färgen. Den passade så bra tillsammans med den gröna tapeten. Sedan gillar jag att rummet blir så ljust. Och så gillar jag skuggorna som blir på väggen.


Även lite krukväxter fick jag till i fönsterna. De gamla från förra sovrummet fick hänga med till det ena fönstret. Till det andra delade jag på en stor växt från finrumsfönstret och planterade om i nya krukor.


Jag inbillar mig att luften i rummet blir lite bättre när det finns växter där. Växten jag delade på kommer från början från mina föräldrar, så det är lite extra kul att den lever vidare. Omöjlig att ta död på verkar det som.

Så fort jag har postat det här inlägget ska jag ta tag i all röra som blivit efter att vi flyttat om rummen. Jag kan inte fatta hur mycket "skräp" vi egentligen har. Vilket ska slängas? Vilket ska sparas? Vad ska alla olika grejer ha för ny plats? Vilka saker kan behålla sin gamla plats utan att orsaka för mycket spring fram och tillbaks? Många frågor som jag hoppas kunna hitta svar på idag.

Ha en fin lördag alla!

5 kommentarer:

Anna smyger in.. sa...

Självklart blir luften bättre..växterna samlar ju koldioxid och andra skadliga ämnen..rent o fint i rummet jepp så blir det.
Jag försöker se vad det är för växter i ditt fönster...det ser ut som suckulenter av nåt slag..rosengeranium är ju annars nummer ett på att hålla rent sägs det :)

Ja men du så trevligt..spetsgardiner är ju så romantiskt dessutom.
Mmmm så är det på Anisbeckis gård...frid o fröjd..kärlek o romantik heeela tiden.Lyckliga du :)

Maria i Falkenberg sa...

Så fint och annorlunda det ser ut!

Freja sa...

Åhh, vilka fantastiskt fina gardiner! Till och med jag, som inte har några gardiner, skulle kunna tänka mig dem, de släpper in allt ljus!

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag tycker att det ser bra ut! :)

madelein - sexbarnsmamma sa...

Det ser jättefint ut! Gröna gardiner; Den gröna färgen förknippas med träelementets energi. Den feng Shui grön färgsymboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, freden, glädjen, samverkan och harmonin. Den kan användas mot stress och känslomässiga problem.

Tack för kryddmuffinreceptet!! Skall testa det :-)