måndag 12 november 2012

Nya sovrummet - Del 1

Ska jag vara ärlig så var jag inte alls särskilt sugen på att byta sovrum från början. Enda anledningen till att jag tyckte det var en bra idé var för att det skulle bli det bästa för barnen. Så här i efterhand tycker jag ändå det blev ganska bra. Vi har alltså fått gamla barnkammaren som sovrum. Troligtvis kommer gardinerna att bytas inom en snar framtid...


Vi har till exempel äntligen fått en sängstomme till vår dubbelsäng! Något vi tänkte fixa för ungefär åtta, nio år sedan men som aldrig blev av. Att detta nu faktiskt hände firade vi med att köpa nya resårbottnar och en ny bäddmadrass. Sultan Skaun resårbottnar och Sultan Toröd bäddmadrass från Ikea fick det bli. Hittills är jag mycket nöjd med det köpet.

Här borde jag också flika in ett stort tack till våra vänner som så generöst gav bort sin gamla sängstomme när de köpte en ny. De hade precis den stommen jag velat ha till vårt sovrum och som inte längre går att köpa.

I och med rumbytet har jag fått minska på min garderob ganska drastiskt. Innan hade jag en stor klädkammare och nu får jag nöja mig med ett klädskåp. Vi köpte garderoben Dombås på Ikea. Det var den garderob med mest plats i och som samtidigt passade bäst att placera i rummet. Ovanpå har jag lite smått och gott som badkläder, bälten och benvärmare i pappkartonger.


Vill ni se hur vårt gamla sovrum och min stora garderob såg ut, klicka HÄR.

På krokarna på väggen får de kläder som "är i omlopp" hänga.


På väggen har det också kommit upp två nya tavlor. Det är egentligen laminerade bordstabletter som jag har ramat in. Jag köpte dem på en julmarknad förra året och har sparat dem sedan dess, för att ha i vårt nya sovrum. Så fort jag såg dem var jag tvungen att stanna och ställa mig och titta en lång stund. Speciellt motivet med en snäcka gillar jag men även höstlöven tål att tittas på.Fotona gör dem inte alls rättvisa men de kanske ger en liten aning om hur fina de egentligen är. För att se mer av samma konstnär, kika in på Konstigdesign.se

Jaha. Nu känns det som att det redan är dags för sängen men jag får nog vänta åtminstone en timme till...

Hoppas ni har en fin kväll (och inte är lika trötta som jag)!

6 kommentarer:

Angela sa...

Vad fint det blir!! Längtar så tills det är dags för oss att flytta ner lekrummet.... Med lite tur så kanske det kan bli verklighet tills nästa sommar....
Kram kram

Anna smyger in.. sa...

Ja men du vad gör man inte för barnen..precis allt..vi har minsann flyttat runt här med..nu kan vi välja o vraka :)

Men du så härligt det blev..ni kommer säkert trivas fint..

Snygga tavlor ..det är så kul att förnya sig..

Freja sa...

Härligt och ljust rum! Jag gillar gardinerna, om vi nu hade haft några gardiner skulle jag gärna haft de där. Riktiga bli-glad-gardiner!

Hönan Anna sa...

Härliga färger!
Jag är vit-skadad men tycker det ser så fint och fräscht ut när andra använder färg!
Och kul med förändring!
Anna

Yohanna i Las Palmas sa...

Så kul att se hur andra har det hemma hos sig, riktiga hem alltså ;)
Jag är nog en RIKTIG skvallertant ;)

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om nån skulle bli sugen att vara med:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/real-life-julpyntning-2.html

Maria i Falkenberg sa...

Vi stod en lång stund och pratade med konstnären till dina tavlor på Huseby julmarknad. Hon var så gullig! Jag köpte en bricka och en disktrasa med pelargonier på till pappa på fars dag som hon designat.