onsdag 15 augusti 2012

Spindeltjejen

Periodvis vill mina barn sitta och fylla i målarbild efter målarbild. I början var jag skeptisk till det men jag har kommit fram till att det nog fyller sin funktion trots allt. Så länge de fortsätter att skapa fritt också såklart. Finmotoriken tränas när de försöker hålla sig innanför linjerna. De får också tips på hur de kan göra när de ritar olika saker. Sådant som de inte har i sin närhet och vanligtvis inte ritar själva. Sedan kan de utveckla de olika sätten de stött på och prova sig fram när de ritar på egen hand.

Det som är lite tråkigt är att sonen gärna ritar bilder med superhjältar, riddare, drakar, dinosaurier och bilar, d.v.s. bilder där det händer något och där han kan identifiera sig på olika sätt. Dottern väljer gärna prinsessor som bara står still och ser fina ut eller möjligtvis blir kramade av en prins. När hon ser sonens bilder vill också hon måla superhjältar och riddare. Så jag söker på olika hjältar så gott jag kan och hon har målat både Luke Skywalker, Blixten McQueen och Bärgarn. Men favoriten är ändå Spindelmannen.


Problemet är att det bara är killar jag hittar och efter ett tag går hon över till sina prinsessor igen. Det är lite svårt att hitta bilder med tjejer som gör saker som exempelvis rädda världen eller ta fast tjuvar. Eller så är det bara jag som inte vet vart jag ska leta. "Jag vill måla spindeltjejen!" säger dottern bestämt. "Jaja, jag får väl försöka ordna en målarbild med spindeltjejen till dig då" säger jag och börjar googla.


Utan framgång på den fronten sätter jag mig ner vid köksbordet när barnen somnat och knåpar ihop en bild själv med en målarbild på spindelmannen som grund. Gissa om dottern blev nöjd när jag nästa dag sa att jag äntligen hittat en målarbild med spindeltjejen. Hoppas bara hon kan nöja sig med den bilden ett tag... Som ni ser på bilden kan jag rita men mina kunskaper är något begränsade. Hon ser inte alls lika kvinnligt cool och naturligt muskulös ut som jag hade tänkt mig i min hjärna.


Sedan googlade jag "spidergirl" i stället och såg att hon faktiskt finns. Självklart mycket snyggare och coolare än min version. Det fanns däremot inte många målarbilder med henne vad jag kunde se.

Någon som vet var det finns målarbilder på kvinnliga superhjältar så hör gärna av er!

Oj, det krävs visst en uppdatering här. Jag hittade lite mer när jag sökte idag. T.ex. den här sidan http://imagixs.com/spider-girl-coloring-pages/

7 kommentarer:

Emilia sa...

Wow - cool! Supersnällasilversara, Vega och Nova från Superhjältejul e ju tjejer. Men frågan e väl om det finns målarbilder på dem?

Freja sa...

Jag tycker hon blev supercool!

Jessica sa...

= ) Jätte fint målat... =) Jätte fin blogg, hit kommer jag flera ggr. Ha en bra kväll, kram

Maria i Falkenberg sa...

Hon blev väl bra! Tur att ni har haft en pappa som kan rita!

Anna smyger in.. sa...

Du är allt en supermamma som kan fixa allt tycks det..det är otroligt kul att sitta med sina barn och låta kreativiteten flöda..jag minns den tiden väldigt väl..och min lilla dotter hon rita prinsessor med guld o diamanter..vilket hon har stor nytta av nu..:)

Sicken liten söt spindelflicka som sitter o sover..

Remsan sa...

Ja, jag tror att barnen mer identifierar sig med tjejerna i bilden än med karaktären. Då är det trist att allt är så könsindelat.
Vår son ville börja spela fotboll och då visar det sig att det är olika klubbar för killar och tjejer! De har inte bara olika lag utan helt olika klubbar! De är ju bara barn...

s p i n d e l t j e j e n sa...

Spindeltjejen är ju jag :D