torsdag 30 augusti 2012

Luften gick ur

Här kommer ett litet livstecken från gården.

Jag fick punktering idag på väg hem från jobbet. Så jag bytte till reservdäcket vid vägkanten. Då upptäckte jag att det var ganska så lite luft i reservdäcket. Åkte därför till en mack för att pumpa men råkade av misstag tömma ut den lilla luft som fanns kvar. Sedan lyckades jag inte pumpa i någon ny luft. Två hjälpsamma karlar lyckades inte heller pumpa i någon ny luft. Ungefär där någonstans tog jag slut, så även batteriet på min mobiltelefon.

Men nu är jag hemma och bilen har fått sitt andra nya däck för dagen. Med luft i den här gången. I mig finns det dock inte så mycket av den varan kvar. Fast jag sitter ändå här och ler. Det kunde varit värre. Lite sömn på det här så ska nog det mesta vara bra imorgon. Och känslan av att inte behöva be någon förbipasserande karl om hjälp med att byta däcket utan bara sätta igång och göra det själv. Den kan jag leva på ett tag. Trots det lilla missödet med luften i reservdäcket.

Alltså, alla ni tjejer som tror att det är karlgöra att byta däck (och alla ni killar som inte heller kan): Det är inte svårt, så se till att lära er det nu. Tänk dig känslan att ta fram domkraften, fälgkorset och extrahjulet och sätta igång. I stället för att stå där och se hopplöst hjälplös ut. Är bultarna svåra att lossa ger ett järnrör dig mer styrka (haha jag skrev hjärnrör först, borde nog gå och sova nu). Använd järnröret när du drar åt bultarna också. Och ett litet tips till: Kolla gärna lufttrycket i reservdäcket innan du ger dig iväg!

Trevlig helg på er!

4 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Jag är så stolt över dig! Själv får jag nog fortsätta se hjälplös ut för så svag är jag.

Anna smyger in.. sa...

Men du...vilken dag..jag tycker du var värd ett fungerande reservdäck..efter ditt aggeramde på vägkanten..men en olycka kommer sällan ensam heter det visst..iaf enligt min mormor Julia. Hon sa alltid så..

Bra jobbat...jo här har du en till som kan själv :) o jag känner precis som du..stolt o nöjd.

Kolossalt underhållande inlägg Ansi. Mvg på dig.

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jag säger bara girl power!
Det var tur att du inte körde i diket och skadade dig.
Ha en fin helg!
Kram Anette

Freja sa...

Jag bytte ofta däck förr, från vinter till sommar och tvärtom. Hjälpte oxå kompisar. Men nu är vi lata, vi låter en firma göra det och sen får de förvara våra däck oxå, så slipper vi hitta utrymme för dem...