söndag 28 april 2013

Vårtecken

Mamma, mamma, du MÅSTE komma ut! Det är något viktigt som har hänt! Dottern ropar på mig och jag går ut för att se vad det är som har hänt. Hon visar mig att blåsipporna har börjat komma upp. Äntligen är våren här. Som vi har letat i trädgården efter vårtecken och nu kommer drottningen av alla vårblommor i vår trädgård och visar sig. Äntligen.


Dottern gillar att klappa blommorna. Varje dag går hon ut i trädgården och ser om det kommit upp fler blommor som går att klappa. Kanske känner de sig mer välkomna då...


Ett annat vårtecken är att jag äntligen vågat byta till sommardäck på bilen. Efter dikeskörningen i höstas har jag inte vågat byta när det fortfarande funnits risk för halka.


Det senaste vårtecknet upptäckte jag när vi kom hem ikväll efter en övernattning hos föräldrarna i Falkenberg (tack för allt <3). Där hade nämligen kirskålen börjat växa för fullt och då tänkte jag att kanske har den vågat sig fram här i Småland med. Men mest intresserad var jag av att se om nässlorna dykt upp.


En hel liter nässlor fanns det i trädgården, så till kvällsfika blev det nykokt nässelsoppa med ägghalva. Jag undrar om inte det här var startskottet för min "vårenergi". Jag hoppas det i alla fall för jag är trött på att vara slö och hängig nu. Receptet på soppan kommer förhoppningsvis på tisdag. Tills dess får ni hålla till godo med föregående års nässelsoppor:


Ha en riktigt fin vecka och glöm inte att ta tillvara på "vårenergin" om den råkar flyga förbi...

2 kommentarer:

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

Blåsippor är verkligen ett säkert vårtecken, så härligt! Så fin hon är som går ut och tittar på blommorna :)

madelein - sexbarnsmamma sa...

Åh vad fina bilder!!
Ursäkta sen respons men det är mycket nu :P
Tack! Ja det är jättekul att det funkar bra med föreningen :-)