tisdag 9 april 2013

Skölden

För ett tag sedan såg jag foton på min dotters förskola där några barn satt och målade sköldar i trä. Jag tyckte det såg väldigt roligt ut och undrade om min dotter också ville göra det. Hemma leker hon gärna riddare och hon har redan en egen sköld i kartong.

Jodå, hon ville gärna göra en sköld i trä. Hon hade till och med varit alldeles förtvivlad över att hon inte fick vara med i "snicken" när sköldarna tillverkades. Men sköldtemat på förskolan var bara för de som var ett år äldre än dottern, så då bestämde jag mig för att vi skulle ha ett eget "sköldtema" hemma. Så slipper hon vänta tills det är hennes tur att vara i "snicken".

Vi började med att titta på olika sköldar på internet och sedan fick hon välja en hon tyckte om. Hon fastnade för Magnus Ladulås sköld, så vi tittade lite närmare på den och skrev ut en kopia.


Jag grundmålade en masonitskiva och lade kopian av skölden på färgen när den nästan torkat. Sedan fyllde jag i konturerna med en blyertspenna, så att färgen från masonitskivan fastnade på papprets undersida.


Sedan fick dottern titta på en bild av en färglagd sköld och måla i färgerna på sin egen. När färgen torkat ordentligt lackade jag den två gånger med interiörlack, skölden sågades ut och slutligen borrade jag hål och trädde i snören så att hon kan hålla i den när hon leker riddare.


Det var inte lätt att få dottern att sitta still den tiden det tog att måla skölden. Men efteråt var hon väldigt nöjd med sitt arbete. Jag vet inte när hon satt still så länge senast. När man ser henne skulle man lätt kunna tro att det är farligt att vistas på samma plats i mer än några sekunder...

6 kommentarer:

Freja sa...

Jättefin sköld, ni kan vara stolta! Och jag fnissar lite när du beskriver din dotter för min är likadan. Hon blir så rastlös i bland att hon helt enkelt springer fram och tillbaka i hallen några gånger...

Celine Naminah sa...

Vilken häftig... Vad duktiga ni är. =)

Emilia sa...

Underbar!!

leowa sa...

Jättefin sköld. Nu är hon väl nöjd och du med! Hälsa!

Ann-Mari sa...

Vilket fint arbete nio gjorde ihop! Tur att dottern har en händig mamma så hon inte behöver vänta på något hon önskade sig nu. Snyggt målat också!
Jag försökte minnas hur det var när tjejerna ännu hade svårt att sitta stilla...
kram
Ann-Mari

tina sa...

Wow, värsta tuffa utrustningen! Jag trodde först du målat finska lejonen! :-D