onsdag 7 mars 2012

Real Life - parfymer

Så var det dags för Real Life igen och veckans tema är parfymer.

Som tonåring använde jag parfym i stort sett dagligen men nu för tiden nöjer jag mig med deodorant, parfymerade duschkrämer och tvål. Många av parfymerna jag använde var presenter från mormor. Hon köpte det som stående julklapp till oss barnbarn varje år.

Parfymerna kom från Parfymeri Nicole och mormor valde ut en personlig doft till varje barnbarn. Jag minns parfymeriet väl. Det låg mitt i Kronan som på den tiden var Falkenbergs enda galleria. Tjejerna som jobbade där var alltid välsminkade och hade snygga frisyrer. De hade uppenbarligen också bra omdöme när det gällde att välja ut parfymer. Jag tror nämligen aldrig att någon av mormors barnbarn blev missnöjd med sin julklappsdoft. Om jag inte minns fel fick också mormor varje år en julklapp med avsändare Parfymeri Nicole. Gissningsvis var hon en ganska bra kund.

Denna parfymen gillade jag. En liten skvätt på botten finns det kvar.
Min mormor finns tyvärr inte kvar hos oss längre. Men några av de dofter jag fick av henne har jag sparat. Jag kan liksom inte slänga flaskorna. När jag var yngre använde jag slut på parfymerna jag fick av henne men som jag skrev tidigare så gör jag inte det längre. Jag tar fram dem ibland och luktar på dem bara.

De här små parfymflaskorna från mormor står i prylhyllan tillsammans med andra "minnes-saker"

Ett år fick jag en duschkräm med tillhörande deodorant av märket fenjal av mormor. De sparade jag så länge att den goda doften till slut försvann. Den var så speciell att jag ville dra ut på det och använde dem bara vid speciella tillfällen. Lite onödigt kanske, eftersom det hade varit bättre att använda upp dem medan de luktade gott. Men doften fick mig att tänka på mormor och jag ville inte glömma bort hur den luktade.

Nu när jag sökte på fenjal och såg att de produkterna fortfarande finns, kanske jag ska göra slag i saken och beställa hem några flaskor...

5 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Åh vad bra skrivet och så fina minnen. Tänk vad dofter gör.
Återkommer senare.

Hälsningar
Yohanna

Yohanna i Las Palmas sa...

God Afton!
Nu har jag sammanställt alla parfyminlägg i real lifen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/march/sammanstallning-av-real-life-parfymer.html

Tack så mycket för att du ville vara med och berätta.

Nästa vecka kör vi igen ;)

Hälsningar
Yohanna

Annelie sa...

Vilka fina minnen..

Petra sa...

Härligt inlägg.

Doft & minnen hör ihop. rätt mysigt på ngt sätt.
Jo jag har svårt att slänga dom fina boxarna eller askarna som parfymerna står i. =) Lite konstig e man allt =)
fin blogg

Gillade det att din mormor valde ut dofter till varje barnbarn. Gulligt.

Emilia sa...

Minns fenjaldoften tydligt!