måndag 12 mars 2012

Potatisbullar med frukt- och bärsallad

Dagens rätt passar utmärkt om man har överblivet potatismos i kylen. Receptet har jag fått av min goda vän Angela. En gång när vi var på besök gjorde hon dessa. Det verkade så enkelt att göra samtidigt som det var väldigt gott. Jag vet inte om jag kom ihåg rätt mängd av de olika ingredienserna men så här gjorde jag när jag provade.


Potatisbullar
(12 st/ 3-4 portioner)
5 dl kallt potatismos (ca 500 g)
2 ägg
2 msk potatismjöl
Smör och/ eller rapsolja

Vispa ihop potatismos med ägg och potatismjöl. Värm matfettet i en stekpanna och klicka ut mosblandningen med en matsked. Låt steka på medelvärme i några minuter utan att röra dem. När du sedan har vänt kan du försiktigt platta till bullarna med stekspaden. Vänd eventuellt en gång till så att hela undersidan får stekyta. Servera med lingonsylt eller frukt- och bärsallad. (Äter du kött passar blodpudding, stekt fläsk eller bacon bra till)Frukt- och bärsallad
1 äpple
1 pärom
1 banan
2 kiwi
1-2 dl frysta bär (eller färska om det är säsong)
Några droppar pressad citron

Ta upp de frysta bären och låt de tina under tiden du skär frukterna i mindre bitar. Droppa pressad citron över. Tillsätt bären och blanda runt så att frukterna färgas röda av bären.


Sonen gillar dessa potatisbullarna och jag vet att dottern har ätit av dem vid tidigare tillfällen (t.ex. hos Angela). Men den här dagen hade hon beställt pannkaksbiffar av den överblivna mannagrynsgröten vi hade till frukost, så hon åt sig mätt på dem i stället.


Till maten drack vi hallondryck från Brämhults blandat med apelsinjuice. En riktigt god kombination.


Just nu har jag allvarliga problem med att hålla mig vaken. Får man gå och lägga sig så här tidigt undrar jag...

3 kommentarer:

martina sa...

Oj va gott allt såg ut! Potatisbullarna verkar ju jättesmidiga att göra, ska absolut testas!

Ann-Mari sa...

Ser supergott ut! Måste absolut testa...och salladen också.
Läste att du studerar också. Duktigt gjort, det kommer att vara värt det :)
Ha det fint
Ann-Mari

Yohanna i Las Palmas sa...

Åh potatisbullar som är så gott. Min mor brukar göra det när hon är här nere för jag kan inte. Dessutom så går det inte med det mjölet vi har här nere. De bara flyter ut och blir för lösa. Hon får ha med eget mjäl från Sverige. Väldigt mystiskt det där.

sv: Ang Real Life så ska du inte känna nån press, hinner man inte så hinner man inte. Det ska vara nåt kul inte tvång ;)

Hälsningar
Yohanna