lördag 10 mars 2012

Frön och något litet grönt

För ungefär en månad sedan sådde jag lite frön i krukor och satte i fönstret i finrummet. Jag har en god vän som startat en blogg om odling och jag blev lite inspirerad när jag läste att han redan hade börjat sätta frön. Förra året hann långt ifrån alla tomater att mogna innan det blev för kallt. Kanske berodde det på att jag sådde fröna för sent. Eller så berodde det på något helt annat.

Nu satte jag i alla fall frön från chilifrukt och två olika sorters tomatfrön. Chilifrukten köpte jag på torget i Tranås i somras, de gula tomaterna kommer från min väns kolonilott och de spräckliga tomaterna odlade vi själva förra året. Det kändes lite konstigt att sätta frön när det fortfarande var snö ute.


Lite duktig känner jag mig allt som har samlat på frön för att kunna odla själv. Men jag ska inte säga för mycket. Det är fortfarande lång tid kvar tills det är dags att skörda. Om det nu kommer finnas något att skörda då.


Något jag är ganska bra på är att sätta igång projekt, till exempel tvätta en tvätt, börja rensa någonstans eller som nu, sätta frön och sedan totalt glömma bort det. Jag tittade till mina krukor för kanske andra gången igår. Då såg jag att det faktiskt hade tittat upp något grönt. Kan det vara en tomatplanta som är på väg? Jag tycker nästan att det liknar dill. Men vad vet jag?


Tiden får utvisa vad det är och hur länge jag kommer lyckas med konststycket att hålla den vid liv. Kanske är det dags att så lite nya frön nu. Det var faktiskt ganska trevligt när det såg ut så här i finrummet förra året:


Många av er tittar säkert på melodifestivalen nu. Jag nöjer mig med att få lyssna på "guldkornen" tills jag vill spy på dem på jobbet. Kanske sätter gubben och jag igång en film senare ikväll när båda barnen somnat.

Vad ni än gör så hoppas jag att ni har en trevlig lördagskväll!

4 kommentarer:

Freja sa...

Jag är hopplös när jag odlar, förstår inte vad som är ogräs och vad som är den växt jag ska spara.... Lycka till!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så långt du har kommit i dina odlingar!
Ha en skön Söndag!
Kram Anette

AnnaPanna sa...

Det var duktigt! SKulle jag börja odla så kommer jag bara döda allt! ;D

Kunde inte ens ta hand om ungarnas "skolprojek" Ja det var ju deras ansvar MEEEN dom är tydligen lika bra som mig! HAHA

Remsan sa...

Nu har jag äntligen fått ändan ur och planterat lite jag också! Det är så roligt att kunna skörda egen odlat.