torsdag 1 mars 2012

Host, snörvel och kladdkaksubstitut

Det märks både hemma och på jobbet att det är influensatider. Närvaron har sjunkit drastiskt i klasserna den här veckan och på fritids har vi haft ungefär halva styrkan på eftermiddagarna. Även personalen har blivit mer eller mindre drabbad och det snörvlas och hostas lite överallt. Idag fick dottern feber och blev hämtad tidigare från förskolan. Sonen hostar, gubben har ont i halsen och jag känner mig lite allmänt krasslig.

Trots detta har jag lyckats hålla fingrarna borta från kladdkaksbitarna i frysen. På lördag är det fest med några landet-brudar och jag tänkte att jag skulle försöka få ihop några nyttiga dagar inför det. Så kan jag festa till det riktigt ordentligt med gott samvete. Detta har jag ätit på kvällarna i veckan i stället för kladdkaka:


Keso, banan och kakao. Ungefär lika gott som kladdkaka faktiskt.

Fast i går kväll åt jag smörgåstårta. Gubben hade varit på fest och fick med sig en bit hem till mig. Jag åt den liggandes i sängen eftersom jag hade hunnit somna innan han kom hem. Sticker man en Rikard-gjord smörgåstårta under näsan på mig kan jag liksom inte motstå. Som väntat var det mycket gott och eftersom den inte innehöll socker (vad jag vet) så klassar jag den måltiden som ren hälsokost. Tack så mycket Rikard!

Detta fotot tog jag förra helgen med min vinst från fototävlingen jag var med i för ett tag sedan. Jag har aldrig fotograferat med ett diffuser filter förut så jag vet inte hur det borde bli. Jag provade också att ta kort på barnen inomhus med och utan filtret. Men utomhusbilderna var de som blev bäst med filter.


Snöhögen har i alla fall nästan smält bort under veckan och jag längtar, längtar till våren. Och så längtar jag lite tills lördag med!

Men innan dess får vi ha lite sjukstuga här hemma och proppa i oss vitaminer så vi blir friska fort.

4 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jag hade influensa i förra veckan.
Nu är jag frisk och våren har kommit, så det finns hopp om livet igen.
Ha en fin helg!
Kram Anette

Helenas Hem sa...

Blä vad många som är sjuka! :(
Krya på er så ni får en skön helg!
Kram

AnnaPanna sa...

Ja, alla är sjuka nu! Trist. Thank GOD så har jag klarat mig.*peppar peppar*

Asså, smörgåstårta KAN vara de smarrigaste ever!!

Vilken karaktär människa!! Jag hade tagit 2 st bitar i ett svep!!
Have fun på Lördag, ska oxå å tjejkväll!! WOOP WOOP! Hörde jag SKÅL!

Emilia sa...

Hoppas ni redan är friska! Så fint "filter"-kortet blev!