tisdag 20 mars 2012

Rapport från Kalmar

Här kommer lite bilder från vår minisemester i Kalmar.


Hotellet vi bodde på heter Packhuset. Det är ett gammalt hus som fungerat som hamnmagasin en gång i tiden. När det renoverades och gjordes om till hotell försökte de bevara känslan i huset och sparade därför alla gamla reglar och pelare synliga. Väldigt fint och mysigt var det. Ett hotell helt i vår smak, som utöver mysfaktorn dessutom bjöd på både frukost, kvällsmat och eftermiddagsfika. Frukosten var för övrigt fantastisk.


På lördagen åkte vi över till Öland en sväng. Vi kom dit hungriga och jag tror vi var de första gästerna för säsongen på Kaj4. Stekt strömming med potatismos och lingon blev det. Mums!


Sedan åkte vi runt lite och tittade på omgivningen. Det var inte direkt väder att vara ute och promenera. Inte med min vilande förkylning och för tunn jacka i alla fall.
  Tio minuter innan de stängde smet vi in på Ölands skördebutik och shoppade lite. En mycket trevlig butik med närproducerade varor.


Bönchipsen var mycket goda, speciellt de örtkryddade. Synd att jag bara köpte med mig två påsar. Havtornsaft har jag aldrig smakat förut. Den smakade lite speciellt. Ingen ny favorit men helt okej att dricka. Väldigt nyttigt ska det visst vara också.

Om vi kom hungriga till Öland behövde vi inte direkt åka hungriga därifrån. När jag såg den omtalade Ottostruten ligga i frysdisken till styckpris var jag bara tvungen att prova och den satt som en smäck i magen. Sen hade vi nog kunnat rulla tillbaks över bron utan bil. Hade någon bara satt fart på oss så...


Väl tillbaks i Kalmar halkade vi in i Saluhallen. Även där cirka 10 minuter före stängning. Med i påsen kom några chokladpraliner från Johannas choklad.


Lördagskvällen spenderades på bio. Vi gillar båda Kvarteret Skatan-gänget, så vi valde att se Kvarteret Skatan reser till Laholm. En sevärd film om man gillar den typen av humor. Inte lika rolig som programserien kanske men det kan man nog inte vänta sig av en långfilm. Vi skrattade nog mest av alla i hela biosalongen i alla fall.


Vädret hade gärna fått vara lite bättre men annars är jag helnöjd med helgen. Det var precis vad vi behövde!


Mycket prat och hålla handen på stan, vila mitt på dagen och massor av mat, fika och mat igen... Gasen var billig i Kalmar så även tanken på bilen fylldes innan det var dags att åka hem till de djupa skogarna igen.

Borta bra men hemma bäst, sa sonen när vi kom hem. Men hade det inte varit för att barnen var hemma så hade jag gärna stannat i Kalmar några dagar till...

6 kommentarer:

AnnaPanna sa...

Ni ser ut att ha haft det toppen!! Precis om det ska vara! Åh våfflan såg ju inte heeelt fel ut!!

Remsan sa...

Ser ut som ni fick en trevlig vistelse i mina trakter. Synd bara på vädret, även om det inte verkar ha påverkat ert humör negativt ändå. Nästa gång får du ge en hint innan ;-)

Emilia sa...

Låter härligt!

AnnaPanna sa...

Najjj! Det ska vara the real deal. Piller har jag fått för mig inte alls funkar. Åkej lite rå men inte lika effektivt! Men bättre än inget alls!

JO rå, förkylningen tar sig, nu mår jag bättre, fortfarande hes som en kraxande kratta men hostan är nu i fas 5 vilket innebär att den snart är över!! Snorig är man ju för 17 24-7 så det räknas inte längre! ;D

martina sa...

Låter som en superhärlig minisemester. Man behöver få komma iväg ibland och ladda batterierna. Blir lite avis på er, det var riktigt länge sen vi gjorde nåt utan barnen så där. Ska nog ta tag i det. Kram

Anna smyger in.. sa...

Mmmm du det är så speciellt med öarna..Öland o Gotland..jag älskar stenmurarna och det karga..

Alvaren..en vår kryssade jag hejdlöst över Stora Alvaret och mitt i orkidéernas blomning var det dessutom..sagolikt vackert..

Så du hittade öländska godsaker när..så härligt..

Oj nu längtar jag till kalkstensland..:)