onsdag 18 januari 2012

Real Life - Matlagning

Veckans uppdrag i Real Life hos Yohanna är matlagning.

Detta har jag nog skrivit om tidigare så jag hoppas inte jag tråkar ut er nu. Vi kör ju med ansvarsdagar här hemma, vilket innebär att man på sin ansvarsdag sköter allt som har med hemmet att göra. Så måndagar och torsdagar står jag för kvällsmaten, medan gubben tar hand om tisdagarna och onsdagarna.

Resten av veckan bestämmer vi efter hand och beroende på vem som är mest sugen eller minst osugen på att stå i köket. Garanterat lagar jag oftare mat då eftersom jag är intresserad (läs: Matnörd) och gärna testar nya rätter, till skillnad från gubben som kör på de gamla beprövade. Men lagar han inte maten tar han istället mer ansvar för städning, disk, undanplock och eldande i pannan.

Så här kan det se ut när gubben serverar pannkakor:


...och när en matnörd som jag lagat ugnspannkaka:


Vem har sagt att gamla beprövade maträtter inte går att snitsa till?


Den som lagar maten bestämmer vad det blir. Den andra har ingen rätt att lägga sig i utan får äta och se glad ut. Passar det inte får man diskret peta det som inte gillas åt sidan. Vi talar aldrig om inför barnen ifall vi inte gillar något. De måste få chansen att smaka och avgöra själva vad de tycker om.


Jag skulle vilja säga att situationen är till belåtenhet. Min kära gubbe kan komma in efter att ha lagat bilen eller grejat med något renoveringsprojekt. Jag sitter och slösurfar vid datorn och han frågar om han ska fixa någon mat. I sådana situationer skulle man kunna tycka att jag kunde haft middagen färdig på bordet. Och i några av dem har jag det, några inte. Men jag tror inte det är så synd om honom. Han är nog också ganska tillfreds med situationen här hemma ändå...


Nu önskar jag er en trevlig kväll.

De närmsta dagarna har jag ganska mycket uppbokat men jag lovar att försöka hinna med något inlägg mellan varven. Hörs vi inte före fredag så får jag passa på att önska er en trevlig helg med!

10 kommentarer:

Angela sa...

Ska bli spännande o få se vad du har för kläder på dig på lördag ;)Lutar nog åt förmiddagen, gubben här hemma håller på o bli sjuk igen....
Kram kram!

Yohanna i Las Palmas sa...

Kalasbra och juste mundering du har där på sista bilden ;)
Återkommer snart med sammanställningen.

Hälsningar
Yohanna

Yohanna i Las Palmas sa...

God Afton!
Nu ligger sammanställningen för real life ute:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/sammanstallning-av-real-life-matlagning.html

Tack så mycket för att du var med och nästa vecka kör vi igen.

Hälsningar
Yohanna

Bamsebus sa...

Så är det oftast här med, att maken fixar med annat ute. Jag har haft svår a ryggproblem och är rädd för hårt arbete. Därför håller jag oftast ställningarna inne. Även om han är en fena på att städa, tvätta och DISKA!=).
Man ska göra det man är bäst på!=)
Kram!

AnnaPanna sa...

Vad alla är organiserade!! Får panik!! Hrä hemma är det lite som att det är JAG som SKA laga maten.. ( nu säger jag inte att mannen min inte gör det) Men det är verkligen mest jag!! ..Å andra sidan gillar jag ju att laga mat...på mina villkor! HAHA! Ha en fin dag! Kram

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Härligt med ansvarsdagar :) Det vore nåt det!!

Japp tycker gott och väl jag kan sitta och titta på honom när han diskar ;) Nåt ska man ju ändå ha att se på :D

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ansvarsdagar låter som en bra ide! Här hemma försöker vi dela på arbetet ändå, men det brukar bara leda till att vi inte får någon mat vissa dagar! :P

Sv: Jag avslöjar senare i helgen vad jag menade :)

Remsan sa...

Ha ha... Underbar bild på dig! Ser du ut så där när du lagar mat borde du få göra det varje dag :-)
Jag kan nästan säga att jag lagar nästan all mat, men vi har istället delat upp sysslorna. Berra städar tex för jag hatar det och så är han mer pedant än mig. Fast jag är inte fullt så slarvig som han påstår ;-)

Maria i Falkenberg sa...

Vad gott det ser ut med pannkakor och ugnspannkakor!
Kram!

Mårtenssons kök sa...

Mycket trevlig matlagningsklädsel, det behövs verkligen mer glamour i köket!

Ha en riktigt fin helg på dej också!