lördag 28 januari 2012

Gympapåse

Sonen har börjat på barngympa och jag vet inte om jag sett honom så lycklig någon gång som när vi var där första gången. "Vilken bra dag det här är, mamma!" sa han när det var drickapaus och under hela tiden sken han som en sol.

Det var bara ett litet problem och det var att stackaren fick springa barfota när alla de andra barnen med ordentliga föräldrar hade gympaskor. Därför åkte vi in till stan och köpte skor nu i helgen. Som lite kompensation lovade jag att sy en gympapåse till honom också. Även om inte sonen noterat just det, så hade de andra barnen med ordentliga föräldrar även gympapåsar till sina gympagrejer.


Tyget inhandlades på Ikea och hette Eivor Leva, designat av Kajsa Aronsson. Läs om bakgrunden till designen här. Jag valde det svarta tyget, som tydligen var en nyhet. 69,50 kr per meter kostade det.

För att undvika avundsjuka sydde jag en gympapåse även till dottern. De fick titta på tyget och välja ut ett favoritmotiv de ville ha med på sin påse. På så sätt går det att skilja på påsarna även om de inte är namnade.

Sonen valde katten...


...och dottern valde skateboardåkaren.


Jag är absolut ingen expert på att sy och har ingen utbildning mer än syslöjden i skolan. Men jag blev själv ganska nöjd med påsarna och knåpade ihop en liten beskrivning. Kanske finns det någon som skulle kunna ha nytta av den. Eller så kan ni sykunniga skratta åt mig lite i smyg. Det kan jag bjuda på.


Snöret gjorde jag av bomullsgarn i tygets färger (svart, blå, grön, röd och vit). Jag snurrade ihop dem till en snodd och trädde den igenom kanalen med hjälp av en säkerhetsnål.

Just nu har vi lite sjukstuga här hemma. Inget allvarligt men det blir nog tidig sänggång för alla. Fast först tänkte jag försöka hinna med lite lördagsmys med gubben när barnen har somnat. Jag såg att det låg en påse chips på köksbänken...

Vad gör ni ikväll?

6 kommentarer:

Bamsebus sa...

Vilka fina gympapåsar! vem kommer inte ihåg sin gympapåse, och vad himla stolt och lycklig man var. I alla fall jag....Sen gick det över med att tycka gympa var kul i ungefär sjätte klass....=)
Läckert tyg! Skulle passa på min altan sen....Får nog bli en tur till ikea!
Må så jättegott!
Kram Kram!

Barnens Hjältar sa...

Vilka fina påsar! Jag brukar med börja på olika aktiviteter med det faktum att något saknas. Det går ju oftast åtgärda så det är sälan några problem. Ha en fin söndag! Jag blev magsjuk igår kväll men det verkar ha lugnat sig redan nu.

Emilia sa...

Snygga påsar och förstklassig beskrivning ;) Kul att han gillar gympan - T-L har gympa på skolan jämte förskolan och där springer de barfota ;)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Tyget var riktigt läckert! :)

Sv: Man måste vara målmedveten om man ska försöka sig på mitt projekt :P

Anna smyger in.. sa...

Tyg med design och en look som man blir glad av. Oj det tilltalar mig verkligen.
Du har ett skönt sätt det märker jag redan..du väljer..det gillar jag :)

Så roligt det är när man ser barnens glädje ..vilken tur att man fått uppleva detta..din berättelse får mig att tänka på när mina barn gick på gympa..

Ja himmel ..gympaledarn sa till Henke.. så när du hoppat på studsmattan får du ställa dig sist..sagt och gjort..
Det vara bara det att så fort någon ställde sig bakom honom i ledet..då sprang han och ställde sig sist..han kom liksom aldrig fram mer..när jag frågade honom varför han gjorde så..sa han självklart..ja men sa ju att jag skulle stå sist..visst är det gulligt..

Eleonore- Kokboksutmaningen! sa...

Så fina påsarna blev, kul med ett så roligt mönster på!
Kul att du hittade in till mig, på onsdag får du reda på vad den nya utmaningens tema är :D