tisdag 24 januari 2012

Real life - Heminredning och projekt

Då var det dags för Real Life igen, som denna veckan handlar om heminredning och projekt.

Vårt hem är verkligen inte "färdigt". Med all säkerhet kommer det bli så att när alla rummen är omgjorda är det dags att börja om igen. Vårt nästa stora projekt är att ge barnen varsitt rum. Det finns visserligen många fördelar med att dela rum. De känner sig trygga på natten av att ha någon i samma rum och på dagarna leker de väldigt bra tillsammans. Många av leksakerna har de gemensamt, som exempelvis kökshörnan med köksgrejer, dockorna med tillbehör, tågbanan, duplot, klossarna, bondgården och djuren.

Men i nuläget börjar det bli aningen trångt för dem att dela. Dessutom märker vi att de ibland behöver få vara ifred. Även när de har kompisar hemma skulle det vara önskvärt att de hade varsitt rum.

Real Life i barnkammaren:Sonen ska få rummet ovanför köket och det är inte inrett än. Sist jag skrev om det såg det ut så här. (Klicka på bilden för att läsa inlägget)


Nu har vi (läs: min kära gubbe) hunnit lite längre och det ser i stället ut så här:


Nästa steg är att kontakta en hantverkare.

Sedan till frågorna om intresse för inredning och enhetlig stil i hemmet. För att fatta mig kort skulle jag kunna säga att jag är intresserad av inredning men lägger inte tillräckligt med tid, energi och pengar på det. Jag vill ha det snyggt och enhetligt men är inte villig att betala. Sedan är jag inte direkt för att man ska konsumera hela tiden. En snygg och enhetlig inredning är inget man måste ha för att överleva. Helst skulle jag vilja hitta en massa snygga second hand- eller loppisfynd, som passar in perfekt i den lantliga stil jag eftersträvar. Men i mitt tempo tar det sin lilla tid...


Man kan säga att jag gillar två olika stilar. Den lantliga stilen fick jag upp ögonen för när vi flyttade till landet. Inte chabby chic men kanske med lite drag därifrån. Sedan har jag sedan ännu längre tillbaka gillat en slags orientalisk stil. Sådant man kan köpa exempelvis på Indiska. På senare år har jag dock blivit lite mer försiktig med att handla där. För några år sedan fick de kritik för att inte kontrollera arbetarnas villkor hos leverantörerna i Indien. Eventuellt har de blivit bättre på det nu. Men jag säger återigen: Second hand och loppis är bra!


Min orientaliska stil innebär: Färger, mönster, färgglada mönstrade kuddar, ljuslyktor, pärldraperier... Gärna blandat med 70-tal. Jag vet inte om det egentligen går så bra att kombinera dessa två och ännu mindre de med den lantliga stilen. Därför har jag har begränsat den orientaliska 70-talsstilen till finrummet och tv-rummet.


Slutligen skulle jag vilja säga att det allra viktigaste enligt mig, när det gäller heminredning, är en hög mysfaktor. Har men det behöver det inte vara så petigt med stilar hit och dit.

10 kommentarer:

Fruvisp sa...

Håller absolut med om att mysigheten är det viktigaste! Och delar din uppfattning om att man kan ha olika stilar i olika rum/delar av huset!

Barnens Hjältar sa...

Jag skall försöka få till ett inlägg imorgon när jag är ledig. Har du fått din vinst förresten? jag skickade över dina uppgifter.

Yohanna i Las Palmas sa...

Vad bra!
Återkommer med sammanställningen i morgon.

Hälsningar
Yohanna

Bamsebus sa...

Ja mysigt ska det var och man ska trivas där! Och det är ju bara man själv som känner vad som är rätt och fel. Min plånbok tillåter inte att jag är så ombytlig. Därför tänker jag ofta mer än en gång innan jag handlar. Och då är det inte dyra saker som gäller. Älskar ikea!
Må så jättegott!
Kram Kram!

Emilia sa...

Ni har helt klart hög mysfaktor ;) Vet inte heller om vår orientaliska inredning passar med den "övriga" men eftersom det mesta hos från Indiska är rött så passar det nog bra med allt annat som faktiskt är rött ;)

Yohanna i Las Palmas sa...

God Afton!
Nu är veckans sammanställning av Real Life färdig:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/sammanstallning-av-real-life-heminredning.html

Tack så jättemycket för att du var med och berättade.
Nästa vecka kör vi igen.

Hälsningar
Yohanna

Annelie sa...

Vad fint kakel du har i köket, och jag tycker om din stil lantligt/orientaliskt. Kan hålla med dig om att man kan hitta en massa fina saker på loppis. Där jag bor så finns inte så många loppisar så man får passa på när man ser en :-)

AnneliH sa...

Ja, jag tycker också att så länge ögat gillar det...och visst går det att blanda. Du har ju verkligen hittat en snygg blandning. Kul med lite tips. :)

Freja sa...

Håller med att mysfaktorn är viktigare än en viss stil. Sen låter den orientaliska 70-talsstilen som nått i min smak ;-)

Ann-Mari sa...

Klokt sagt om mysfaktorn! Jag tycker att dina stilar går fint ihop - så blir det din egen stil!
Mina tjejer delade också rum som små, och jag tror faktiskt att de nu som tonåringar med egna rum, ännu ibland önskar att någon annan sov i rummet med dem ;-)
Kul att titta in hos dig :)
kram ,
Ann-Mari