fredag 28 oktober 2011

Halsfluss

Ja, i morse var jag ganska säker på att det var halsfluss jag hade åkt på. Varken febern eller värken i halsen ville ge med sig. Men ett läkarbesök och två kåvepenin senare kändes det redan bättre. Åtminstone i halsen. Resten av kroppen vill inte riktigt göra någonting känns det som. Orkar inte gå någon längre sträcka, orkar inte stå någon längre stund. Trött på att sitta, trött på att ligga...

Så vad kan jag bjuda er på idag? Jag har ju bara legat i soffan i stort sett hela dagen och gårdagen med för den delen. Dottern har letat upp lena leksaker att lägga i mitt ansikte "så det blir lite varmare". Jag lät henne hållas för leksakerna kändes faktiskt svala mot min varma kind när febern höll på att gå ner för femtioelfte gången.

Hade ni varit här hade ni kunnat få smaka mitt ingefärste. Det har gått ner några koppar sådant idag kan jag lova.


I morgon är det kräftskiva i stan och jag har sett fram emot den ända sedan förra året. Det vankas havskräftor och det är man inte bortskämd med i de småländska skogarna där vi bor. Tråkigt vore ju om hela sällskapet skulle smittas av min halsfluss, så jag får överväga lite olika alternativ för hur jag löser min kräftabstinens i morgon.

Nu undrar ni kanske om jag lagt av med mitt vegetarianska liv. Det har jag inte. Men jag har bestämt att jag får äta  fisk och skaldjur. I september trodde jag ju aldrig att jag skulle bli vegetarian men eftersom jag inte saknade köttet tyckte jag att jag lika väl kunde fortsätta. Fisk och skaldjur däremot, skulle jag sakna alldeles för mycket. Sen kommer jag även att äta viltkött och eventuellt ekologiskt producerat kött i undantagsfall. Det är ju i första hand för miljöns skull jag äter vegetariskt.

Ja, det blev visst en massa text jag bjöd er på idag. Jag som hade tänkt bjuda på kanelbullar. Men det får jag göra en annan gång.


Hoppas ni har det bra och slipper alla tråkiga baciller och virus som smyger omkring där ute i höstmörkret...

4 kommentarer:

tina sa...

Kanelbullar säger du, då tittar jag in snart igen! ;-)

Krya på dig vetja!

Angela sa...

Förlåt!!!!!!!!! Hade jag vetat att J bar på smittan hade vi aldrig kommit.
Kram kram, hoppas att mannen din kan ordna fram några kräftor till dig ;)

Barnens Hjältar sa...

Ja de möglar snabbt de där pumporna.
Jag skall rosta fröna ooch denna gången tänkte jag testa göra denna av köttet http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/pumpakaka/

Vi får se :-)

Emilia sa...

Krya på dig och hoppas du får äta dina kräftor iaf ;)