torsdag 3 januari 2013

Sonens rum - och en massa lego

Jag kom på att jag inte visat sonens nya rum. Ja, rummet har ni ju redan sett, fast då var det tomt. Jag känner mig faktiskt ganska nöjd med att jag fotade det innan det täcktes helt med lego. Troligtvis kommer det att förbli täckt i lego fram tills den dagen han tröttnar på den aktiviteten.
Nu har han även fått en ny säng som han önskat sig ända sedan han började göra ritningar över det nya rummet. En KURA från Ikea ville han ha och vi hade sådan tur att vi sprang på en riktigt fin på second hand för 395 kr strax före jul. Då var det så mycket annat att stå i så jag väntade tills för några dagar sedan innan jag skruvade ihop den. Många skruvar blev det...


Under sängen har han en myshörna. Han hade önskat spindelnätsdraperier men jag hittade några gamla gardiner från min första egna lägenhet som fick duga. Någon gång i framtiden ska jag klippa av dem och sätta upp dem med hakar i någon skena men tills dess fungerar det bra att klämma fast dem mellan sängen och madrassen. Sonen är i alla fall väldigt nöjd.


En utklädningskorg och riddarspegel (från Ikea) ville han också ha. Mitt på golvet är det ganska mycket yta, vilket är bra när han vill pyssla, bygga med lego (eftersom legobordet blev överbefolkat redan första dagen) eller leka lekar som tar stor plats. Dottern brukar till exempel ta med sin tågbana in till sonens rum och bygga med den där. Lite måste man bjuda till när man har husets största rum, näst efter finrummet.


Några problem att fylla upp ytan har han visserligen inte. Det är inte alls ovanligt att det ser ut så här på golvet.


De två palmerna i krukorna i fönstret kommer från en palm jag hade i mitt rum under hela min uppväxt. Ursprungsplantan har vi i finrummet och när den nådde ända upp till taket klippte jag ner den i tre delar. Delarna sattes i vatten och lagom tills barnen fick sina nya rum planterade jag dem i krukor. Dottern fick den stora till sitt enda fönster och sonen fick de två lite mindre. Kanske får dessa palmer följa barnen under deras uppväxt precis som min palm gjorde...

6 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Han hade en hel del lego! :P

Bamsebus sa...

vad häftigt det blev! och lego är kreativt! Det är bra sysselsättning!=) Även om det gör VÄLDIGT ont att trampa på!=)
Kram Miriam

Freja sa...

Härligt med ett rum som rymmer lite mer vidlyftiga lekar! Och en sån riddarspegel har dottern på sin sagoslottssäng, den är kanon!

Ann-Mari sa...

Lego kräver utrymme. Härligt att ni har så stora rum! Det ser så mysigt ut att jag också skulle sätta mig där och bygga (om jag fick förståss)
Kram och god fortsättnng på det nya året!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så härligt att få tillräcklig med golvyta för allt byggande för en liten kreativ man.
Ha en fin helg!
kram Anette

Emilia sa...

Kul att se glimtar från hans rum! Håller på med E:s rum litegrann, rensar, fixar och (hör och häpna) skruvar upp hyllor på väggarna ;) Kika in på http://web.stagram.com/n/virkvirvla/