fredag 18 januari 2013

Fredagsmys med cake pops

Ofta får jag idéer när jag egentligen inte har tid att genomföra dem. Det är de här idéerna som har legat och grott en längre tid och sedan bara poppar upp. Som när vi lite spontant bjöd hem en granne och hennes barn efter lite pulkaåkning för ett tag sedan. Jag kollade frysen för att se om vi hade något att bjuda på och hittade en burk märkt med "morotskakskanter" (Efter samma recept som här).


Då poppade idén om cake pops upp. Den har jag funderat på i några års tid, ända sedan jag såg cake pops för första gången på en blogg, men har aldrig provat att göra det själv. Jag gjorde en snabb sökning på nätet och hittade bloggen sockerrus som hade en hel massa tips och idéer i ämnet.

Snabbt som bara den smulade jag ihop morotskakskanterna, blandade med lite vaniljyoghurt (turkyoghurt + florsocker + vaniljsocker) så det blev en tjock smet, rullade bollar och la in på tallrik i frysen. Sedan smältes chokladen och då kom fikagästerna. Tur att jag inte har några problem med att vara spontan. Det slutade med att jag doppade bollarna i choklad vid bordet, rullade i strössel och pärlsocker och serverade direkt. Vi provade även med banan. Det blev också gott men det hade inte skadat om bananen legat en stund i frysen den med.

Som jag förstått det går det att blanda kaksmulorna med i stort sett vad som helst som smakar gott och är kladdigt. Hade det varit kompletta morotsbrownies hade det säkert räckt med frostingen som var på kakorna. Jag använde både grillpinnar och tandpetare och lät chokladen stelna på tallriken. Men de blir nog finare om de får stelna åt andra hållet, ståendes i något ställ.


Dessa två var de enda som blev över. Detta kommer jag definitivt att göra fler gånger. Kanske redan i kväll!

Ha en trevlig helg!

6 kommentarer:

Freja sa...

Ohh, smaskens! Och kreativt!

Madelein - Mother of six sa...

Vad fina de blev :-)
Ha en finfin kväll!

Remsan sa...

Cakepops är både kul och gott att göra. Precis som du skriver går det med nästan vilka kakor som helst, både mjuka och hårda.

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Du får det att verka så enkelt! :P

Sv: Ja, grannen uppskattar detta :)

Maria i Falkenberg sa...

Blir de lite som "köttbulls"-kakorna?

Madelein - Mother of six sa...

Jag har precis börjat jobba hltid, det var mest därför det kändes jobbigt tror jag. Innan när jag jobbade heltid var det inte så farligt. Som tur är så hämtar min äldste son henne tidigare på både måndagar och fredagar. Han blir ju 17 nu och det är bra med ansvar!