onsdag 23 januari 2013

Real Life - Klädvårdshörnan

Denna veckans Real Life hos Yohanna i Las Palmas trodde jag inte jag kunde få ihop någon text om men som vanligt blev resultatet ett maratonlångt inlägg ändå.

Det enda jag stryker är gardiner och dukar. En gång strök jag en skjorta åt min före detta pojkvän. Då strök han om den. Strykning är inte riktigt min grej helt enkelt. Fast en strykbräda har vi, för ytterligare en grej som jag stryker är textiler som jag gjort tygtryck på. Annars används den mest som ett ställe att lägga färdigvikt tvätt på. Här kommer två tryck som jag gjort på tröjor till min älskade gubbe. Första citatet har jag hittat på själv och det andra kommer från en tv-serie vi alltid tittade på förr. Kan ni gissa vilken?


Jag lagar kläder ibland men ofta hinner min svärmor före. Även gubben kan laga kläder och gör det emellanåt. Ändå säger de på förskolan ifall exempelvis dotterns byxor gått sönder: "Det kan säkert farmor laga åt dig." De har med andra ord förstått hur det brukar gå till här.

När jag var yngre ändrade jag en hel del kläder så de passade min stil bättre. Jag förstorade, förminskade, lagade eller bara lade till en lite egen touch på dem. Då var det inte så lätt att få tag i ovanliga kläder, ännu svårare om man inte hade så gott om pengar. Redan då var jag en flitig loppis-besökare. Nu finns inte alltid orken och tiden där, samtidigt som plånboken inte är riktigt lika tunn längre. Men jag gillar second hand-rundor och ovanliga kläder lika mycket nu som då.

Den här kjolen sydde jag för över tio år sedan men använder den ibland än.
De här byxorna blev för små och fick lite extra tyg i sidorna
Många kläder har batikfärgats i tvättmaskinen

Medan strykbrädan står i källaren finns det ett litet krypin på andra våning som från början var tänkt att bli ett rum för kreativa aktiviteter med textil. Jag började hänga upp provtryck på väggen, stuvade in mina textilfärger, olika tyger och symaskinen. Sedan fick dottern sova där när hon flyttades ut från vårt sovrum. Nu har hon inte sovit där på länge men det har inte blivit så mycket med kreativiteten där ändå. 

Real Life på hög nivå i syrummet

Fast jag har faktiskt sytt en lejondräkt till sonen, en lejonmantel till dottern, koger till deras leksakspilar och en spökdräkt där inne. Ja och så sänghimlen till dotterns säng med. Just det, kuddfodralen och gympapåsarna... Lite hade jag visst gjort ändå. Kanske blir det mer framöver. Allt har ju sin tid, sägs det.
Beskrivning sänghimmel
Beskrivning gympapåse
Beskrivning kuddfodral
Men för tillfället tar jobbet upp en stor del av min energi och det som blir över sparar jag till gos med familjen.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Emilia sa...

Laga kläder görs inte så ofta här, de enda byxor utan hål på knäna som lillebror har är de röda julbyxorna och då vet förskolan att jag är textillärare...Hoppas du får ordning på ditt kreativa krypin ;) (är citatet från Vänner?...)

Yohanna i Las Palmas sa...

Veckans sammanställning om Real Life och allas våra klädvårdshörnor eller wannahaves sådana:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/january/sammanstallning-av-real-kladvardshornanrummet-2.html

Tack så mycket för medverkan. Det var jätteroligt som vanligt.

Hälsningar
Yohanna

AnneliH sa...

Vad mycket fint du har gjort! Kommer ihåg att jag också gjorde så med byxor som man behövde ha mer plats i.

Gardenhouse sa...

Vad kul att kika in på ert real life å den fina gården :)
Ha ett fint veckoslut,
Sussi

Maria i Falkenberg sa...

Du har alltid varit kreativ och produktiv!
Jag hoppas du börjar trycka på tyg igen!

Freja sa...

Precis sånt pyssel tänker jag hålla på med när jag äntligen får mitt pysselrum klart! Men just nu undrar min hjärna bara vilken TV-serie citatet är ifrån... Jag kolar massor på TV men känner inte igen det...