lördag 5 januari 2013

Nyårsdagspizza

På nyårsdagen åt vi pizza, som så många andra i vårt avlånga land. Men det som var lite extra lyxigt med nyårsdagspizzan i år var att vi hade surdegspizzadeg, tomatsås, champinjoner och ost kvar i kylen från kvällen före. Ännu lyxigare blev det tack vare att vi fick trevligt sällskap i form av svägerska och svåger som hjälpte oss att äta upp pizzorna.


Jag tog upp degbitarna i god tid så de hann bli rumstempererade innan det var dags att grädda dem. Även den här dagen gräddade vi dem i vedugnen och jag tror att de om möjligt blev snäppet godare än på själva nyårsafton. Surdegen mådde kanske bara bra av att ligga och vänta i kylen över natten. Jag däremot mådde bra av att bara ta yttepyttelite piri piri den här gången. Klicka här för recept på surdegspizza.

Dagen efter nyårsdagen hade vi fortfarande tomatsås och svamp över och då blev det en sådan här lyxig middag till mig.


Spagetti med tomatsås (klicka här för originalrecept), smörstekta champinjoner, finklippt basilika och riven ost. Återigen blir jag påmind om hur gott det kan bli när det som står på "Använd först"-hyllan i kylen får bli inspiration till middagsmaten. Billigt, bra för miljön och oftast väldigt gott!

2 kommentarer:

Madelein - Mother of six sa...

Ja, maten blir ju lite roligare om man hittar på namn :P
Vulkan var det min dotter som kom på :-)

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Hemlagade pizzor är underbart goda! :)