fredag 20 april 2012

Snart så...

I år har vi köpt sättpotatis. Tidigare har vi bara provat med vanlig potatis som vi köpt i mataffären. Det har fungerat hyfsat men man kan aldrig veta om de potatisarna har några sjukdomar med sig. Många av potatisarna blev dåliga. Om det berodde på det vet jag inte. Nu ska vi i alla fall prova med riktig, kontrollerad sättpotatis och i lite större skala. Någon kanske minns att gubben plöjde "lyckan" på andra sidan vägen förra året. Annars kan du läsa om det här.


25 kg asterix köpte vi. En rödskalig fast potatis som är min personliga favorit. Jag tycker den funkar till allt; bara koka och äta som den är, råsteka den, eller som klyftpotatis, mos, gratänger och soppor. Ibland har det funnits riktigt stora i affären och då har jag använt dem till bakpotatis med. Som färskpotatis från vårt eget land smakar den ljuvligt kokt med lite dill och örtsalt.

Förra årets Asterix färsk från trädgårdslandet

Sedan köpte vi en liten säck med en tidig sort. Rocket hette den. Ska bli spännande att se hur det blir.


Som ni säkert förstår har vi inte direkt någon erfarenhet av potatisodling. Gubben har visserligen jobbat som dräng en gång i tiden men jag kan inget om det här. Och snart åker de ner i jorden... Det här ska bli spännande!


"Sättpotatis ni kan lita på". Om det stämmer så borde det väl gå bra det här.

Trevlig helg på er alla!

3 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vi får väl hålla tummarna för att resultatet blir bra :)

Remsan sa...

Vi har också bara satt potatis lite på må få tidigare år. Vi var också sugna på att sätta lite potatis på riktigt. Finns inget godare än egenodlad potatis.

madelein - mamma till sex sa...

Ja, jag håller tummarna jag med!

Jag tror att det är viktigt att dela med sig, efter inlägget fick jag en kommentar från en tjej vars mamma blivit mördad av sin pojkvän. Det märks att det är viktigt att man visar att man kan komma ur det!!