onsdag 25 april 2012

Real Life - Passioner

I dag handlar Real Life hos Yohanna om passioner.


Mina stora passioner i livet är nog egentligen mat och musik. Men det har jag skrivit så mycket om på bloggen så jag tänkte välja något annat den här gången. Lite grand har det att göra med mitt musikintresse ändå. Den här passionen handlar nämligen om accessoarer.

När jag var yngre och bodde i Falkenberg var det inte så lätt att få tag i smycken, skärp och andra accessoarer som matchade stilen jag ville ha (som hängde ganska mycket ihop med musiken jag gillade och fortfarande gillar). Därför passade jag på så fort jag var i någon större stad, eller om det var marknad, festival eller vart man nu kunde få tag på sånt där. Att leta upp och hitta affären eller försäljaren med de "coola" sakerna kunde ge en riktig kick bara det. Någon kanske redan förstått att Shock var den första affären jag sökte upp när vi var i Göteborg. Och så UFF såklart. Second hand kan vara en guldgruva om man bara letar tillräckligt noga.

Ett litet urval från gömmorna...

Extra roligt är det om sakerna är lite originella. Visst handlar jag på de stora affärskedjorna om jag hittar något jag gillar men det känns mycket roligare att köpa något som inte så många andra har.

Det kanske egentligen är lite att ta i att kalla det för passion. Nu finns ju massor av sådana här butiker på nätet och jag skulle kunna beställa hem högvis med snygga saker om jag hade velat. Men själva grejen med den här passionen är just att upptäcka affären eller det där stället där det där snygga armbandet, skärpet eller klädesplagget finns.


Att sedan gå runt och titta på allt och välja vilket jag ska köpa... Det sitter nämligen i att det inte går att handla hur mycket som helst trots att det finns massor av fina saker jag vill ha. Även om jag har mer pengar att handla för nu än jag hade på högstadiet så köper jag sällan mer än en eller högst två saker på samma gång. Snål eller ekonomisk? Eller kanske är jag bara Smålänning? Oavsett vilket så har jag sällan dåligt samvete efter ett sådant här fynd, kanske tack vare min återhållsamhet.

Nu för tiden använder jag inte de här accessoarerna lika ofta som för några år sedan men de är inte helt bortglömda. När det är fest brukar de åka fram. I alla fall några åt gången. Och samlingen växer fortfarande. Sakta men säkert.

Ett av mina senaste fynd använder jag i stort sett varje dag och den har jag faktiskt köpt på nätet. Men jag "hittade" den först på en förälder till en av mina elever. Jag var bara tvungen att fråga henne vart hon hade köpt den. Gissa var?

(bild lånad från shock.se)

Har ni några passioner?

8 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Sâ där ja, dâ ligger veckans sammanställning ute:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/april/sammanstallning-real-life-passioner.html

Tack sâ mycket för att du var med och delade med dig och nästa vecka kör vi igen.

Hälsningar
Yohanna

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Det är så härligt att ha sina passioner :)
Och jag frågar oxå gärna om jag ser någon ha nåt som jag tycker är snyggt :)

Ha en fin dag

Annelie sa...

Riktigt läcker den där väskan! Jag brukar också fråga om det är ngt som jag tycker är riktigt snyggt! Kul att läsa om allas passioner :-)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Tack för din kommentar!
Det är kul med lite annorlunda smycken och saker. När vi är i Göteborg brukar vi titta in på Shock.
Kram Anette

Ann-Mari sa...

Kul läsning! Roligt att du valde en annan än dina sörsta passioner....du skriver väldigt intressant!
Kram

madelein - mamma till sex sa...

Åh vad mycket fint :-) Passioner är fint det
Tack så mycket!
Nu är jag hemma efter en dag i Stockholm, har mycket nu :P

Emilia sa...

Kommer genast på fler passioner jag själv har - utöver de två uppenbara - och ler ;)

Freja sa...

Hahaha, jag blev oxå frälst första gången jag kom till Shock i Göteborg! Gillar väskan skarpt, den skulle matcha mina skallar!