torsdag 5 april 2012

Samling kring påskeldarna

Idag har vi påskpyntat. Eller rättare sagt: Jag har tagit fram pyntet och barnen har pyntat. Nästan allt pynt har barnen tillverkat själva. Det är lite för deras skull vi gör det påskfint här hemma. Jag skulle nästan lika väl kunna vara utan det.


Men nu när jag tittar på alla färgglada små kycklingar och andra påskiga figurer och på påskriset (som nog inte är björk) så kan jag inte förneka att det faktiskt känns lite fint. Påskfint.


Sedan tittar jag extra noga och undrar egentligen hur de menar med sin arrangering av sakerna. Efter ett tag ser jag att de har använt varsin duk till sina egna grejer och tuppen fick vara i mitten. Dottern har fått låna en ljuslykta av sonen, så de har två var.

Barn tänker inte riktigt som vuxna när de pyntar. Men jag ser ganska snart att de faktiskt hade en tanke med varenda liten figurs placering.


De har nämligen samlats kring eldarna. Jaha. Då var det därför det var så viktigt att de skulle ha lika många ljuslyktor.


Barn tänker inte riktigt som vuxna.


Tänk om man kunde tänka lite mer som ett barn ibland...


Påskormen och alla de andra påskfigurerna önskar er alla en riktigt trevlig påsk.

3 kommentarer:

madelein - mamma till sex sa...

Härligt härligt. Jag plockar inte fram löst pynt i år, Milla stoppar precis allt i munnen. Nästa år funkar det nog att ta fram igen :P

Emilia sa...

Vilket underbart pyssel och härligt pyntande ;) Glad Påsk!

madelein - mamma till sex sa...

Tack, hoppas ni får en härlig Påsk, här är det sagt att det skall snöa senare, hua!!