fredag 13 april 2012

Matlådstillverkning

Matlådorna i frysen har börjat tryta de senaste veckorna. Det är väl resultatet av att ingen orkar/ hinner laga "riktig" mat till kvällsmat. Mycket fil, yoghurt och mackor har det blivit på sista tiden. Och makaroner...


Men idag tog jag tag i den biten och lagade till en riktig kalasmåltid. Sedan var det bara att äta och njuta och efter det fylla på i matlådorna. Linsbiffarna har jag gjort en gång tidigare och de blev faktiskt ännu godare den här gången. I dag använde jag grillade soltorkade tomater i olja och osten från en halv burk apetina classic och mosade ner den i smeten. Receptet hittar du här.


Jag gjorde klyftpotatis till och några stackars morötter och palsternackor som jag hittade i kylen fick också hänga med in i ugnen. Sedan blandade jag i lite örtsalt, smör och rapsolja och en massa pressad vitlök. Sedan gjorde jag en kall sås med crème fraiche och finklippta färska örtkryddor (De som blev över från matlagningskvällen. Jag har planterat om dem och har dem i köksfönstret): Gräslök, persilja, rosmarin och basilika. Riktigt mumsigt blev det!

En liten bonus (eller kanske stor) var att båda barnen sa att de gillade biffarna. Ingen av dem åt särskilt mycket men de SA i alla fall att de tyckte de var goda!

Hoppas ni får en trevlig helg. För vår del blir det fullt upp från morgon till kväll, i alla fall på lördag. Men jag tvivlar på att söndagen blir en renodlad vilodag. Kanske nästa helg...

1 kommentar:

Emilia sa...

Verkar gott och kul att de berömmer maten!
Om sista tiden innebär de senaste fem åren så har det blivit rätt mkt makaroner här med, eller mest spaghetti när jag tänker efter ;)