onsdag 23 november 2011

Spartips i all hast

Denna veckan har jag något varje kväll. Med andra ord blir det inte mycket tid över till att blogga. Därför tänkte jag skynda mig att skriva ett kort inlägg innan barnen vaknar och det är dags för frukost, dagislämning och jobb.

Som ni säkert vet gillar jag att ta tillvara på mat. Det sparar både pengar och gynnar miljön om vi slutar slänga sådana hiskeliga mängder mat som många faktiskt gör. Varje vecka.

Idag tänkte jag tipsa om vad man kan göra med ostskalken. Inget revolutionerande direkt men kanske finns det någon där ute som inte tänkt på detta.

När osten börjar bli så liten att det är svårt att skära den med osthyvel brukar vi påbörja en ny ost. Men i stället för att slänga skalken river jag ner den i en plastpåse och fryser in. Perfekt att ha på pizza och gratänger. Extra gott blir det om man råkar ha lite olika ostskalkar hemma och blandar sorterna i påsen. Glöm bara inte att skära bort paraffin eller vax om det finns sådant på osten!


Jag har lite svårt att komma till skott, så när jag väl kommer på att jag måste rädda ostskalkarna innan de möglar har det ofta hunnit bli en hög.


Hoppas nu ni får en fortsatt fin vecka!

Kolla gärna in veckans real life hos Yohanna!

1 kommentar:

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Det där är ett supertips!
Jag fryser ofta in hela ostbitar oxå (delade i mindre bitar) och lägger ner i tex lasangesås när jag gör det :)

Ha en toppen kväll!!!

Jag hoppas att "känslan" infinner sig :) Om inte annat så på julafton ;)