onsdag 2 november 2011

En dag med barnen

I går tog jag ledigt från jobbet eftersom sonen skulle på ett läkarbesök. Jag tänkte att vi kunde passa på att göra lite mysiga saker tillsammans. Det är ju ändå höstlov.


Dagen blev ungefär så bra som jag hade tänkt mig. Barnen (och jag) är så mycket gladare mitt på dagen än under de få timmarna tidigt på morgonen och på kvällen som vi vanligtvis ses när det är vardag.
Vi gick på café, köpte blommor, lekte och slappade en massa och så tog vi en promenad till Åsens by och hade picknick där. Massor hann vi med på bara en dag men det var nog tack vare att läkarbesöket var så tidigt på morgonen. Annars hade vi väl sovit lite längre och tagit långfrukost istället.

Här kommer lite bilder från vår utflykt:


Denna veckans utmaning hos Yohanna handlar om morgon- och kvällsvanor. Vanligtvis på morgonen brukar jag bre två knäckemackor, fylla en flaska med vatten, väcka barnen, klä dem, lämna på dagis och sedan äta min torftiga frukost i bilen på väg till jobbet. En dag i veckan har jag sovmorgon och det hade jag idag. Då kan det se ut så här. Och då är det alltså en så kallad lyx-vardagsmorgon.


På kvällen runt 18.30 brukar jag hinna mellanlanda en stund vid datorn (om det är jag som har ansvaret hemma). Kvällsmaten är undanplockad, disken i diskmaskinen och det är en liten stund kvar innan barnen ska förberedas för läggningen. Den här bilden tog jag igår. Då ville barnen leka med bilarna de har i källaren. Vid den tiden på dygnet kan det vara idé att vara i samma rum som dem, när båda är lite trötta och inte alltid har motoriken på sin sida. Tur att vi har en laptop...


Nu har det blivit kväll igen och jag sitter vid datorn en liten stund. Idag igen...

Vad gör ni ikväll?

8 kommentarer:

Yohanna i Las Palmas sa...

Jättekul att du är med.
Och helt normalt ser det ut här ;)

Jag återkommer i kväll med sammanställningen.

Hälsningar
Yohanna

Emilia sa...

Låter som en härlig dag! Tänkte att du brukar ju ändå vara ledig på fredagar, men så kom jag på att det är ju inte fredag idag - det är bara jag som inte ska jobba imorrn ;)
Ikväll har jag städat köket, ätit pringles, läst bloggar, stickat, sätt ett halvt avsnitt av House och varit aktiv på min läroplattform - godnatt ;)

Emilia sa...

*sett

Yohanna i Las Palmas sa...

Då så. Då har vi sammanställningen av real life här:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/november/sammanstallning-av-real-life-real-life.html
Tack så mycket för att du var med och hoppas att du hänger på nästa vecka igen.

Hälsningar
Yohanna

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vad roligt att ni fick lite extra tid tillsammans :)

annie sa...

Hej, söt blogg! Anmäl dig till veckans blogg och vinn en länkning vetja! :D
http://anniehedluunds.blogg.se/2011/november/veckans-blogg.html

Barnens Hjältar sa...

Skönt att umgås lite mer än vanligt ibland :-)
känner mig lite bättre men det var dumt att gå ut i trädgården igår :P

Mårtenssons kök sa...

Så skönt med en ledig dag så där mitt i veckan, ni verkar ju haft det mysigt tillsammans.