torsdag 30 juni 2011

Välkommen semester!

Idag jobbade jag min sista dag före semestern. Denna veckan har vi haft indiantema så det har varit väldigt roligt att vara på jobbet. Barnen har tillverkat diverse indiantillbehör, vi har byggt indiantält, sjungit indiansånger, gjort regndansen och framför allt lekt massor. Sedan hade vi ett stort krig med vattenballonger idag. Fröknarna klädde ut sig till cowboys och krigade mot indianerna. Perfekt en varm dag som denna. Jag hade jättekul och det verkade som att barnen hade det med. Mycket skratt och många blöta fröknar blev det.

Men trots att jag gillar mitt jobb så har jag sett fram emot den här semestern ett tag nu. Och så är den äntligen här! Dottern har feber och det ska bli regn imorgon men med några veckors ledighet framför mig gör det inte så mycket. Vi kan ju alltid titta på film hela dagen om det regnar. Blir det fint väder letar vi upp en skuggig plats i trädgården och lägger oss där på en filt.

För att fira in semestern riktigt ordentligt tog jag med en frusen cheesecake till jobbet och bjöd på. Det blev en över från mitt födelsedagstårtkalas så jag tog med den. Jag slängde också ihop några laktosfria cheesecake-muffins i går kväll (eftersom en på jobbet är laktosintolerant). Jag tänkte att det kunde va bra att ha sådana portionsbitar i frysen. Jag känner ju några stycken som inte äter laktos och det är kul att ha något hemma att bjuda på till kaffet när de är och hälsar på.


Laktosfri frusen cheesecake med jordgubbar och choklad
(10-12 st)
200 g laktosfri färskost
3 äggulor
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
40 g (4 rutor) mörk choklad 70% kakao (utan smör och mjölk)
3 dl laktosfri vispgrädde
3 äggvitor
  1dl jordgubbar (färska eller frysta som är tinade)

Garnering
10-12 färska jordgubbar
10-12 blad chokladmynta

Rör färskosten, äggulorna och sockret till en jämn smet. Hacka chokladen fint och rör i den i smeten.
Vispa grädden tills den är fast och rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
Fördela smeten försiktigt i 10-12 muffinsformar. Ha gärna formarna ståendes i muffinsplåt, koppar eller glas så att smeten inte flyter ut. 
Mixa jordgubbarna till en puré med en stavmixer eller liknande. Fördela jordgubbspurén i formarna och rör lite försiktigt med en tesked så den inte blandas i helt. Ställ i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina 10-20 min innan servering och servera med färska jordgubbar och chokladmynta.

Vad ska jag nu göra min första kväll då jag har hela ledigheten framför mig? Jag tror det får bli att ge sig ut och springa en runda. Så kanske jag kan unna mig något gott fika efteråt...

Ha en fin kväll!

4 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Åh vad kul med indiantema :-)
Jag tycker du kan unna dig något utan att springa jag ;-)
Ha en härlig start på semestern nu!!

Mårtenssons kök sa...

Kul med temaavslutning inför semestern. Hoppas du får en härlig ledighet oavsett väder:) Skönt att bara vara ledig, även om det regnar.

nurseblog sa...

Hoppas du får en riktigt härlig och underbar semester!

Helenas Hem sa...

Vad roligt att det funkar att kommentera hos mej nu! :) Fattar inte vad det var för fel förut?

Tack för grattis! :) Känns spännande att vänta bebis igen. Hihi.

Hoppas din semester blir toppen!!!
KRAM