fredag 27 maj 2011

Lyxfrukost


Veckan som gått har det varit något varje kväll. Det känns som jag knappt varit hemma någonting mer än för att sova. Därför tyckte jag att jag och min familj kunde vara värda en riktig lyxfrukost idag.

Kryddad yoghurt med frukt och bär.
Häll upp naturell yoghurt i fina glas. Strö över några frysta blåbär. Servera med fruktsallad. Krydda med kanel, gurkmeja och ingefära. Toppa med krossat linfrö.


Syrlig grapefruktjuice med jordgubbar och basilika
Pressa två blodgrapefrukter. Sila bort fruktköttet. Mixa ihop 20 jordgubbar med 20 blad färsk basilika. Späd ut med grapesaften och mixa försiktigt tills allt är blandat. Receptet hittade jag i tidningen Topphälsa (nr 6 2011) men det kommer från början från boken Paulúns GI-frukost. I ursprungsreceptet ska allt pressas i en råsaftcentrifug men jag äger ingen sådan. Juicen blev ganska tjock men väldigt god.


Brushetta med tomat och basilika
Skiva något gott bröd som kanske har blivit lite torrt och tråkigt (jag köpte gårdagens bröd på ett bageri för 10 kr - perfekt dagen innan löning). Pensla med olivolja som du har pressat vitlök i. In i ugnen på 225oC några minuter tills skivorna får lite färg. 

Hacka 1-2 tomater. Strimla över färsk basilika. Stänk olivolja och vitvinsvinäger över. Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Servera brödskivorna med tomatblandningen.

Ett kokt ägg och en kopp grönt te på det så är lyxfrukosten komplett. Jag tar det fortfarande lite försiktigt med kaffet för magens skull. Men jag mår mycket bättre nu. En latte blev det i går kväll men det är den enda på hela veckan. Nu ser jag fram emot en lugn och skön hemma-helg.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig fredag!

5 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Wow!! Vilken lyx!
Denna köpte dottern bland annat http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=141281

Sen ett par svarta shorts och dessa http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=135181

Ddet blir jättefint :-)

Henrik Olsson sa...

Någon lyxfrukost blev det inte här idag - en slät kopp kaffe och en 11 km lång cykeltur.

Välkommen, magkatarr! :P

Sv: Ja, tyvärr var detta ett rätt beslut, men visst önskar man att det slutat annorlunda!

Barnens Hjältar sa...

Ja, jag tycker det är kul att hon vågar vara annorlunda. Jag handlade själv på shock när jag var tonåring så det är lite kul att hon handlar där nu :-)

Henrik Olsson sa...

Sv: Ja, jag ska försöka vara snäll mot magen :)

nurseblog sa...

Åh vad gott det ser ut! Det där tänker jag prova vid något tillfälle. Det är verkligen riktig lyx med en sådan frukost!